Udover spillene, findes der masser af bøger om gaming

ÅRETS BEDSTE - gaming for børn

17.11.20
Gaming er andet end spil foran skærmen – der findes masser af bøger med spændende historier om børn der spiller computerspil.

Der er også mange fagbøger som handler om gaming og om hvordan man bliver god til forskellige spil. Herudover skriver mange forfattere om hvad spillene gør ved vores børn – og her er både de negative og positive indgangsvinkler. Herunder finder i gode bøger og spil.

Jan Kjær skriver om computerspil ud fra egne oplevelser i familien med en søn, der blev indfanget af gaming. Forfatteren mener, at det at spille computerspil ikke i sig selv er dårligt, men det er vigtigt for os forældre, at forstå spillene og hjælpe vores børn til at forholde sig til dem. Du finder hjælp til hvordan, der kan opbygges gode spilvaner i hjemmet. 

Denne gang er ”De ukendte” rejst til japan, hvor de skal deltage i verdensmesterskaberne. De oplever en masse japansk kultur og de klarer sig også godt i spilturneringen, i hvert fald i begyndelsen. Men så begynder Tim at se underlige ting og Ludomir begynder at opføre sig underligt…

Endnu en spændende gamerserie som handler om vennerne Martin og Jamal der kommer med i en større spilturnering, fordi de vinder over den erfarne ”Kongen” i battle royale-spillet ”Zombieræs”. Nu vil kongen have hævn over dem, men heldigvis møder de også andre venlige personer, der ikke vil have dem ned med nakken.

Dette er et fornite eventyr i bogform, hvor du selv er hovedpersonen Cold Blood Cooper. Du vil hurtigt genkende tingene og omgivelserne fra Fortnite universet og kaste dig ud i den spændende handling du selv er med til at bestemme. Og så er det rart at du overlever alle de valg du træffer.

Her er alt hvad du bør vide for at klare dig godt i Fortnite Chapter 2. Der er tips og tricks til skjulesteder, våben, strategier, hemmeligheder og meget mere. Der er også et afsnit om sikkerhed for både gamere og forældre. Med bogen i hånden er du godt rustet til Chapter 2.

Her er historien om det velkendte fodboldspil FIFA, der udkom første gang i 1993 og som i dag bliver brugt over hele verden i esporten. De største FIFA gamere bliver præsenteret og her er også tips til hvordan du selv bliver god til FIFA esport.

Platform- og rollespil om pigen Ajna, der vil hævne mordet på sin far. På sin færd møder hun mange personer, hvis evner hun opsamler og hvis egenskaber hun herefter har til rådighed. Når hun ikke udforsker verden, angriber hun modstanderne i en slags turbaseret rpg-system. Flot og charmerende spil med animé udtryk.

Action og adventurespil hvor man kæmper mod monstre i klippehuler og finder skatte sat i Minecraft omgivelser. Undervejs bliver der åbnet op for bedre våben og beskyttelse og nye landområder mens sværhedsgraden stiger. Det minder i stil om f.eks. Baldurs Gate eller Diablo. Her er timevis af god underholdning for en single player eller i selskab med en flok kammerater.

Du arbejder for et flyttefirma, hvor hurtighed er vigtigere end at tingene ikke går i stykker. Man kan endda smadre en rude uden at få problemer, hvis det er en hurtigere genvej. Velegnet til at spille med et par venner - en stor tung sofa kræver jo mindst to at bære. Meget nemt at gå til og ganske underholdende.

Selvom Fifa spillene oftest minder meget om det forgangne års udgave, kan vi ikke komme uden om at det er et godt og underholdende fodboldspil. I Fifa 21 er det blevet nemmere at lave hæl og tå og score på hovedstød og FUT (Football ultimate team) kan nu også spilles sammen online.Det er altid sjovt at samles et par venner til en omgang Fifa!

Materialer