Billedstrøm illustration

Billedstrøm præsenterer

13.09.18
Til Billedstrøm kan du opleve en vifte af illustratorer, børnebogsforfattere og kunstnere

Anna Jacobina Jacobsen

Anna Jacobina jacobsen

Jacobina (f.1971) har blandt andet illustreret Hund af Tina Sakura Bestle og En pige med pigsko af Mette Vedsø. Jacobina er også skaberen bag Ø, en ”silent book” der udelukkende fortælles via illustrationer. Ø er en smuk, lidt alvorstung og poetisk historie om mødet mellem en pige og en lille havfrue i en sardindåse. Mød Anna Jacobina Jacobsen til en samtale om billedbøger og billedsprog med Hanne Bartholin og Cato Thau-Jensen til Billedstrøm.

Aske Ebbesen

Aske Ebbesen

Aske (f.1982) lever af at fortælle historier og er ekspert i fortællerkunst, og er der noget, der sætter fantasien og de visuelle historier i gang så er det en dygtig formidler. Til Billedstrøm vil Aske fortælle historier, der begejstrer og underholder både store og små, og især inspirere børnenes voksne til at blive gode historiefortællere. 

Cathrine Nordseth

Cathrine Nordseth

Cathrine er musikpædagog og arbejder med musikundervisning til børn og unge. Hun rejser land og rige rund med sin stemme og instrumenter, og skaber sangglæde hos de små. Til Billedstrøm vil Cathrine lave en fest til åbningsarrangementet med børnesange, fællessange og fagtesange

Carl Quist-Møller

Carl Quist-Møller

Carl (f.1964) er en multikunstner, der både er forfatter, animator, spiller musik og illustrerer, og så er han søn af Cykelmyggens far Flemming Quist-Møller. Carl er også et kendt ansigt fra Ramasjang, hvor han fjoller, tegner og laver skøre projekter med Jacinta. Carl er fuld af løgnehistorier og fabler og vil til Billedstrøm tegne og fortælle historien om Sander, elefanten med den slatne snabel. 

Cato Thau-Jensen

Cato Thau-Jensen

Cato (f. 1966) er en af Danmarks mest benyttede illustratorer. Han debuterede i 1995 med udgivelsen Og så er det godnat! som han lavede i samarbejde med Kim Fupz Aakeson. Cato er også selv forfatter til flere børnebøger og bruger sin egen opvækst og omgivelser som inspiration til sine fortællinger. Cato kan man møde i samtale om billedbøger og billedsprog med Hanne Bartholin og Anna Jacobina Jacobsen til Billedstrøm.

Hanne Bartholin

Hanne Bartholin

Hanne (f.1962) er en produktiv børnebogsillustrator og forfatter der blandt andet står bag bøgerne om den kendte og kære elefant Carl, Aksel elsker biler og Finn Herman, som hun i 2001 vandt Kulturministeriets Illustratorpris for. Til Billedstrøm kan man opleve Hanne Bartholin i flere sammenhænge, også bl.a.  i en samtale om billedbøger med Anna Jacobina Jacobsen og Cato Thau-Jensen.

HipSomHap

HipSomHap

HipSomHap er en rap duo bestående af Anna Bukh Jakobsen og Andreas Seebach. HipSomHap rapper ikke kun for børn, også med børnene. Med fængende hooks og hiphopattitude i børnehøjde inddrager de børnene i deres tekster og performance. HipSomHap vil præsentere Børnenes Bedste Bøger i rigtig rapper stil.

Lotte Salling

Lotte Salling

Lotte er børne- og fagbogsforfatter og bevægelsespædagog. Lotte er specialist i dialogisk læsning og har i mange år arbejdet med undervisning og projekter med fokus på sproglig og kropslig inddragelse i læsningen. Til Billedstrøm tager Lotte udgangspunkt i bogen Lyt til Løven. En udgivelse der giver inspiration til at arbejde med sprog og bevægelse med børnene med yoga som redskab. Bogen er illustreret af Lea Letén.

Lea Letén

Lea Letén

Lea Letén børnebogsforfatter og illustrator. Lea Leten har siden sin debut i 2006 vist en fantastisk evne til at skildre små hverdagsoplevelser, som barnet oplever, som levende dramaer med tilhørende store følelser.  Til Billedstrøm vil Lea læse højt og fortælle om, hvordan hun bygger børnehistorier op over de store følelser. Hun viser, hvordan hun tegner følelserne, og vil bruge børnenes råd undervejs.  

Monica Lindhard

Monica Lindhardt

Monica er pædagog og yoga instruktør på yogastudiet Stjernehimmel. Med morgenyoga står Monica for at få strukket kroppen godt igennem og gjort både hoved og krop klar, til alle de visuelle indtryk der venter. Børn oplever med hele kroppen derfor er yoga et godt redskab til at gøre børnene bevidste om deres sanseapparat.

Niels Bo Bojsen

Niels Bo Bojsen

Niels (f.1958) er manden bag Vitello’s streg, han har illustreret et væld af Vitellobøger siden den første udgivelse, Vitello ridser en bil, i 2008. Niels vandt i 2014 Orlaprisen sammen med Kim Fupz Aakeson for Vitello gør en god gerning. Tegnerglæde er noget Niels kender til, han har tegnet siden han var en helt lille dreng. Til Billedstrøm giver Niels nogle af sine Vitello tricks og tips videre til tegnelystne børn.

Popsi og Guitar-Krelle

Popsi og Guitar-Krelle

Popsi og Guitar-Krelle er en duo bestående af et syngende krammedyr og dens guitarspillende bedste ven. Børn æsker elsker fagter og det gør Popsi og Guiar-Krelle. Skal man lytte til eksperterne er fagterne et vigtigt element i børns sproglige udvikling. Popsi og Guiar-Krelle synger, og indvier børnene til et udvalg af den danske sangskat.   

Rum for Undren

Rum for Undren

Rum for Undren er en non-profit organisation der arbejder med at udvikle, implementere og udbrede arbejdet med filosofi til børn. Til Billedstrøm vil Rum for Undren skabe et filosofiværksted, der børn og voksne i fællesskab vil undersøge, hvad der gør noget smukt? Er det farverne, situationerne, personerne eller andre ting, som afgør om noget er smukt? Og hvis noget ikke er smukt, hvad er det så?

Sille og Palle

Sille og Palle

Sille Grønberg og Palle Windfeldt er rutinerede musikere inden for koncerter for børn. Rokkende og rullende, lyttende og syngende, dansende og drømmende medvirker børnene i Sille og Palles børnejazz koncerter. Sille og Palle har udgivet en række CDèr og turneret landet tyndt med Rose fra Rouladegade fra Ramasjang. Til Billedstrøm kan I opleve Sille og Palle lægge lyd til når illustrator Tea Bendix tegner funk.  

Tea Bendix

Tea Bendix

Tea Bendix (f.1970) er børnebogsillustrator og forfatter. Hun er optaget af kærligheden til bøger, håndværket og den kreative proces. Til Billedstrøm vil Tea give os et indblik i, hvordan en billedbog bliver til. Hvordan man tænker og trykker en bog? Hvordan gør man egentlig? Selv siger Tea, at hun næsten altid er i gang med at gøre noget, hun ikke har prøvet før. Det kan vi kun lade os inspirere af.

Thomas Brunstrøm

Thomas Brunstrøm

Thomas er forfatteren bag de ustyrlig sjove bøgerne om Sallys far, der løgnagtigt og festligt beretter om dengang, han var dreng. Han tager ungerne med på en spontan tur til syden og bander ad helvede til. Thomas er journalist og filmanmelder, og det er manden bag animationsfilmen Terkel i Knibe, Thorbjørn Christoffersen, der har illustreret bøgerne om Sallys far. Til Billedstrøm beretter Thomas om, hvor han får sin inspiration fra, og hvad der egentlig er hentet fra Thomas eget liv som far?