Børnenes egen feriekasse

12.07.19
Det er ferietid og NU skal familien ud og opleve en hel masse sammen.

Men for at være helt ærlig, så kan det faktisk være svært at huske alle de fantastiske, hyggelige, underfundige og sjove ting der sker i feriedagene.

Hvorfor så ikke lave en feriekasseFind en gammel skotøjsæske eller en legekuffert og fyld den op med en masse små, sjove minder fra ferien. Det kan være en sten fra stranden, en konkylie, et postkort, en billet fra turen i zoo, papiret fra den lækreste is – ja alt der kan hjælpe barnet med at huske, hvad det har lavet i ferien.

I kassen kan I også lægge nogle blanke stykker papir som I løbende kan skrive små ord på som knytter sig til ferieoplevelserne, fx sand, is, sol, bog, sten. Udenpå kassen kan I lime billeder fra ferien på, så den bliver ekstra flot og personlig.

Barnet vil elske det, netop fordi det er vedkommende og noget der tager udgangspunkt i barnets egne oplevelser. Feriekassen er en genial måde at hjælpe barnet i gang med selv at sætte ord på de oplevelser det har haft  – se dét er da sjov sprogstimulering!

Har du børn i alderen 3-5 år kan du hente masser af gode råd og sjove ideer til hvordan du kan styrke dit barns sprog på mange forskellige måder. Klik dig ind på vores idekatalog ”Ordspilopper” eller kom forbi os på børnebiblioteket og få et fysisk eksemplar af Ordspilopper med hjem.