Foto: Benoit Vrins, Unsplash

Børnenes helt egen avis

17.01.23
Børneavisen giver børn adgang til et troværdigt nyhedsmedie, der fortæller om og forklarer aktuelle nyheder. Både de sjove og de svære.

Nyhedsstrømmen dækkes, så den giver mening for børn og hjælper dem med at forstå den verden, de lever i.

Målet er at forberede børnene på samfundsdebatten ved at skrive om både det sjove og underholdende, men også de mere seriøse og alvorlige emner, der kan være svære at tale om.

Børneavisen tager børnene i hånden i en tid, hvor samfundsoplysning i stigende grad foregår via sociale medier. Hvor fake news florerer, og hvor børnene præsenteres for meget information, som kan være vanskeligt at sortere i.

Du kan læse Børneavisen på Køge børnebibliotek.

Børneavisen som podcast

Selvom de fleste 9-12-årige kan læse, kan der stadig være indhold, som kan være svært at forstå, og som giver bedre mening gennem lyd. Og som samtidig appellerer til sanser og følelser på en helt anden måde.

I det første podcast-afsnit møder vi eksempelvis Sofie, som har fået en ny, ukrainsk klassekammerat, Aleksandr, der er flygtet til Danmark med sin mor. 

Hør podcasten der, hvor du finder dine foretrukne podcasts. 

En podcast er – ligesom avisen – noget, der kan danne ramme om fællesskab mellem barn og voksen.Podcasten er også oplagt at lytte til sammen.

I bilen, mens man laver mad eller rydder op. De situationer, hvor man ikke kan sidde med avisen, men alligevel har de større snakke om alt mellem himmel og jord.

Også som app

Børneavisen har også en app, som er et digitalt børneunivers, hvor man kan deltage i afstemninger og quizzer, ansøge om at blive børnereporter, tippe redaktionen og meget mere.

Appen hedder kort og godt Børneavisen og kan hentes i App Store eller i Google Play.

Børneavisen er et selvstændigt medie udgivet af JP/Politikens Hus.

Oprindeligt skrevet af lineh, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer