BOGglad - levende billedbøger

21.06.22
Bøger, som børnene kan få læst op, kigge i, blive nysgerrige af og få fantastiske oplevelser med.

Det er fantastisk. 3000 - så mange bøger har børnene i Køges daginstitutioner og hos dagplejerne fået foræret i foråret '22.

De mange bøger er en del af projektet BOGglad, som Slots- og Kulturstyrelsen står bag, og nu samarbejder daginstitutioner og biblioteker om at få bøgerne ud i institutionerne og om at inspirere familier til at bruge bøgerne og komme på biblioteket og låne dem.

Børnenes Bedste Bøger

Bøgerne kommer fra listen Børnenes Bedste Bøger, en liste med billedbøger, som har en høj kvalitet, en god historie og flotte illustrationer. Det er historier, som alle vil give børnene forskellige vinkler på børnelivet, på andres liv, på verden.

Børnenes Bedste Bøger

Kikhulsarrangementer

I efteråret kommer børnebibliotekarerne ud til alle institutioner, hvor de læser og leger bøgerne sammen med børnene - det kalder vi Kikhulsarrangementer.

Vi skal med Fims ud i skoven og finde en kæp, lege med lyde, bygge huler med Carl, tegne med de flotte farver, lave mærkelige sjove lister.

Alle aktiviteter er nogle, der kan laves både i familien og institutionerne.

Inspiration til pædagoger

Bibliotekarer og pædagoger har lavet undervisningsmateriale til, hvordan man kan læse op på den bedste og mest inspirerende måde, og hvordan man kan vurdere billedbøger, så den bedste bog findes frem til de konkrete børn.

Familien

Det er vores store ønske, at forældre og børn bruger bøgerne sammen. Dels for at man i familien kan få fælles oplevelser og udgangspunkt for samtale. Dels for at støtte op omkring daginstitutionernes arbejde med bøgerne.

Bogmøbler

Kig efter de flotte bogmøbler ude i institutionenerne 

Møblerne er lavet af elever fra Klemmenstrupgård.

 

BOGglad-forsiden

Tags
Materialer