Danmarks Indsamling: Gå en tur og støt Syriens børn

06.01.23
Gå en tur i perioden 9. januar - 4. februar 2023, så får 'Børnenes Danmarks Indsamling' 20 kr. for hver kilometer.

Sådan lyder opfordringen fra landets biblioteker, DR Lær, DR Ramasjang og DR Ultra til alle børn, når Børnenes Danmarks Indsamling - vi går sammen samler ind.

Novo Nordisk Fonden donerer 20 kr. for hver gået kilometer. De indsamlede penge går til et af Røde Kors’ projekter, der hjælper udsatte børn i Syrien. I 2022 gav fonden 6,5 millioner kroner.

Børnenes Danmarks Indsamling giver på den måde alle børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål. 

Registrér jeres kilometer her

I kan også komme forbi biblioteket, så registrerer vi for jer.

 

Hvor skal I gå hen?

 • Prøv vores gåruter vi har oprettet til Danmarksindsamlingen 2023:
  Borup: 1 km og 3 km 
  Herfølge: 1 km og 3 km
  Køge: 1 km og 3 km 
 • Inviter vennerne eller familien med på en gåtur til biblioteket for at låne en god bog, et spil eller bare for at få en god oplevelse sammen. Find eventuelt Anders Kofoeds store bog om naturen, hvor der også er et afsnit om dyr, man kan finde i byen. På vej hjem kan I jo prøve at finde nogle af byens dyr.
 • Gå en tur forbi en af de lokale seværdigheder – en skulptur, et monument, et spændende hus, museum eller lignende, som I tit passerer, men faktisk aldrig har besøgt. I kan finde både stederne og de spændende historier bag på det aktive Danmarkskort på www.historiskatlas.dk.
 • Gå en tur i skoven, på havnen eller langs stranden. Find inspiration til spændende ture på Naturstyrelsens hjemmeside Vandreruter. Også her er det spændende at have en naturguide fra biblioteket med. Se udvalget nedenfor eller gå selv på jagt på bibliotekets hylder.
 • Gå i stedet for at tage bilen, når I alligevel skal handle.

Gør det sjovt

I kan også gå til og fra fodbold, spejder, ridning eller andre fritidsaktiviteter. Og husk, det er altid sjovest at gå sammen. Kan det ikke lade sig gøre, kan gåturen for eksempel forsødes med en lydbog fra e-Reolen Go eller et afsnit af Børneavisens podcast "Hva' sker der?".

 

Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret til at bevæge sig for Syriens børn. De kan enten bevæge sig på anden vis eller lade en anden person gå på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle. Og hver kilometer tæller.

Det indsamlede beløb afsløres 4. februar

Mange bække små gør en stor å. Det hjælper virkeligt at løfte i flok. Lørdag den 4. februar afsløres det i det store Danmarks Indsamling-show på DR1, hvor mange penge Danmarks børn samlet har gået for Syrien udsatte børn. 

Ud over landets biblioteker, samarbejder Børnenes Danmarksindsamling blandt andet med FDF og Dansk Skole Idræt.

Oprindeligt skrevet af Hans Wendelboe Hviid Skov Bøcher, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer