I dagens kalenderafsnit har nissen "Tykke Bumle" en hovedrolle.

Den 1. december: Julestjernen

01.12.19
Julekalenderafsnit af Aida 11 år

Den lille 10-årige nisse, Tykke Bumle, vågnede op den 1. december og var rigtig glad. Han sagde: ”Yes man! Det er december og tid til at spise en masse julegodter.” Han så ned ad sig selv og tænkte, at det kunne da godt være, at han vejede 57 kilo og kun var 136 cm., men det var jo kun jul én gang om året.

Da han kom ud i køkkenet til sine forældre, var de allerede i gang med at bage julesmåkager, for det var nemlig hans nissefamilies opgave. De var nemlig Bagenisser. Da hans mor, NisseNina, lidt efter vendte ryggen til, tog han en håndfuld småkager.

Uheldigvis så hans onde og møgirriterende storesøster, NisseNinka, det og selvfølgelig råbte hun med det samme: ”Mo-ar! Tykke Bumle har taget en masse julesmåkager! Tænk, at der stadig kan komme mere fedt på den badering af fedt, han har! Godt, jeg ikke er ham”.

Tykke Bumles mor så strengt på ham og sagde, at han skulle stoppe med at stjæle småkager, for hans søster havde faktisk fat i noget! Hvis ikke han snart tabte sig lidt, så ville …

Længere nåede hun ikke, før Tykke Bumles nissefar skruede godt op for nisseradioen og sagde: ”Prøv lige at høre det her.”

Nissen i radioen sagde: ”I går aftes, da troede vi alle, at Nordstjernen havde svigtet os! Men det, der rigtigt skete, var, at der er én, som har STJÅLET Julestjernen!” Nissen fortsatte med at fortælle, at mistanken selvfølgelig faldt på Opfindernisse, og til sidst sagde han: ”Hvis du sidder og ved noget, så ring til Nissepolitiet på 2412.” Derefter gik han videre til vejrudsigten.

Tykke Bumles nissefar slukkede for radioen igen. ”Tænk, at Opfindernisse kunne finde på at stjæle Julestjernen! Det er næsten ikke til at tro,” sagde han og rystede bedrøvet på hovedet.

Pludselig sprang Tykke Bumle op af stolen og sagde: ”Nu er det nok!! Jeg synes det er synd for Opfindernisse. Hvem siger, han gjorde det med vilje. Jeg vil hjælpe ham.” Så tog Bumle endnu en håndfuld småkager og løb ud af døren og hele vejen hjem til Opfindernisse.

Tykke Bumle bankede på hos Opfindernisse. Ingen åbnede. Hm. Var han ikke hjemme? Sært. Tykke Bumle kiggede ind ad ruden. DER sad Opfindernisse jo! I sin lænestol og sov. Sikke noget.

Der lød vrede stemmer og råb lidt derfra. Åh nej, alle de sure Nissebyboere var på vej.

Tykke Bumle måtte tænke hurtigt. Han kom i tanke om, at han havde en kagekniv i lommen og prøvede at åbne døren med den. Det virkede. Han skyndte sig at vække Opfindernisse og sagde, at de skulle skynde sig at sætte julestjernen på plads i træets top.

Opfindernisse sprang forvirret og søvndrukken op af stolen: ”Hvad snakker du om?”

Tykke Bumle forklarede ham, at han havde sovet over sig til Juletræstændingen, og at alle i Nisseby nu troede, at han havde stjålet Julestjernen.

Det fik Opfindernissen meget hurtigt ud af stolen. ”Du har ret! Vi må sætte Julestjernen tilbage.”

Men da de kom ud af døren, kunne de se alle de vrede mennesker nærme sig, så de løb alt, hvad de kunne. Desværre løb de forkert og blev trængt op i en krog.

Åh nej, tænkte Tykke Bumle. Det er ude med os.

”KOM!” sagde Opfindernisse så pludselig. ”Jeg kender en smutvej.”

Så løb de ned i en kælder, op ad en trappe, og ud af en bagdør. Fem minutter senere kom de endelig hen til juletræet. Tykke Bumle svedte rigtig meget. Det skulle gøre godt men en småkage. Men øv, han havde tabt dem alle sammen på vejen. Han blev ked af det og begyndte at græde.

Opfindernisse sagde: ”Hjælp mig nu med at få stjernen op, så skal jeg nok lave en småkagemaskine til dig.”

Tykke Bumle blev glad igen og fik så øje på en kran og pegede på den. ”Den der kan vi bruge!”  

Opfindernisse smilede og kravlede op i kranen. Tykke Bumle styrede den, og så satte Opfindernisse Julestjernen på plads.

Bagefter nåede de lige at give hinanden en high five, så kom alle de sure nissebyboere. Men da de så, at Julestjernen igen sad, hvor den skulle, holdt de straks op med at være sure. Opfindernisse blev rigtig glad og takkede Tykke Bumle rigtig meget: ”Glædelig jul,” sagde han. ”Og lad os så komme hjem til mig og lave den småkagemaskine.”