Det er nu det sner. Vinterferie = læseferie

Find din varmeste dyne, dine tykkeste sokker, lav en skoldhed kop kakao for nu skal der læses iskolde vinterbøger – som måske ender med at du alligevel får varmen.

Billedbøger:
H. C. Andersen
Vintereventyr
Ferietid er klassikertid. Derfor passer de tre vintereventyr: Snedronningen, Grantræet og Den lille pige med svovlstikkerne lige til vinterferien.
Eventyrene er let omskrevne til et mere nutidigt dansk og sammen med de smukke illustrationer, er det en god indføring i H. C. Andersens eventyr. Her er kulden værre end permafrost og varmen hedere end i kakkelovnens flammer.

Ida-Marie Rendtorff
Ridder Oskar og Kong Vinter
Oskar leger ridder, men da mor fortæller om Kong Vinter vil han udenfor i sneen og finde den mystiske kæmpe. Hvordan ser Kong Vinter egentlig ud?
Oskar vil finde den mystiske konge og er fast besluttet på at besejre ham i kamp.
En skæg vinterfortælling i en verden fuld af sne. Naturligvis med varm kakao til sidst. 

Jakob Martin Strid
Mimbo Jimbo og den lange vinter
Den lille, blå elefant Mimbo Jimbo undrer sig over, at det er snevejr, nu hvor foråret burde komme. Sammen med sine venner undersøger han, hvorfor vejret opfører sig så mystisk. Det
bliver en spændende rejse ud i snelandskabet.
Med Mimbo Jimbo og hans venner spreder varmen sig i hele kroppen, her er al den gode vilje og venskab, man kan drømme om – og en lille smule drilagtighed og meget opfindsomhed.


Højtlæsningsbøger:
Elvira Fragola
En vidunderlig vinter i Mumleby
Det er blevet vinter i Mumleby. Vera og Astrid leger og fortæller vilde historier om vinteren. De voksne hjælper med at forklare de mange gamle traditioner. En bog med opskrifter og aktivitetsforslag til en lang vinter.
Det er ren hygge med gode historier og forslag til f.eks. fastelavnsaktiviteter.

Kim Leine
Skovpigen Skærv
Skovpigen Skærv og hendes familie lever et liv i skoven i pagt med naturen. Men da den onde fyrste tager Skærvs familie som slaver, må hun klare sig selv. Hvordan skal Skærv overleve, når vinteren er kold og hun er ensom?
Find en voksen og en god sofa, hvor der er masser af tæpper, og nyd denne helt specielle og magiske fortælling om overlevelse og venskab.

Bravo, Émile
De syv små bjørne går i hi
De syv små bjørne sulter i den snefyldte vinter. Katten med de forede støvler tager deres eneste bønne. En af bjørnene farer vild i skoven. Ulven redder den fra Hans og Grete, men finder den mad?
Der er koldt i denne tegneserie, men du kan grine dig til varmen, samtidig med at du finder kendte eventyr.


Krimi:
Jim Højberg
Steroider og vinterbadning
Bjarke og Sune har fået udfordret hinanden til noget de egentligt helst ikke ville, men så kommer de på sporet af en taske fyldt med stoffer, og snart har de en hel flok bodybuilder-typer efter sig.
Herligt med en krimi, så man glemme frost og kulde.

Tina Sakura Bestle
Ærtehalm - alting fryser
Det er vinter og bidende koldt i Varde og tvillingerne Ærte og H(alm) er startet i kirkekoret. Det viser sig snart at der foregår noget mystisk i kirken, en pigeånd går amok på kirkeorglet og præsten forsvinder.
Her er fantasi, realisme og overraskelser – hvad mere kan man ønske sig i en kold tid?


Fantasy:
Anders Björkelid
Ondvinter
Tvillingerne Sunia og Wolf kastes ud i store problemer, da deres far dør, og de onde galgemænd efterstræber dem. Er det fordi, de er af "blodet"?
Du kan godt lukke dig ind på værelset for heldigvis er der tre spændende bøger mere i serien.

George R. R. Martin
Isdragen
Adara er et vinterbarn der bærer kulden inde i sig. Hver vinter møder hun isdragen, som hun har et helt specielt bånd til. Da krigen rykker nærmere, må hun beslutte, om hun vil stikke af eller kæmpe?
Et dejligt eventyr med smukke illustrationer. En bog der burde have været meget længere!

Romaner:
Moa Eriksson Sandberg
Den vinter Hanna vendte tilbage
Da Hanna forlod sin fødeby, var det efter en hektisk og forvirrende tid, hvor en af byens unge piger blev dræbt. Nu er Hanna tilbage på vinterferie. Det bliver en vinterferie, der trækker uhyggelige spor tilbage til fortiden, men som samtidig giver håb for fremtiden.
En spændende bog, du må læse i vinterferien.

Let it snow: tre eventyrlige juleromancer
En snestorm danner rammen om tre romancer julenat. En nat hvor alt er magisk, og hvor Jubilee møder Stuart, Tobin ser en gammel ven i et nyt lys og Addie indser hvor højt hun elsker Jeb.
En dejlig romantisk bog, hvor du nok skal få varmen!

Laurie Halse Anderson
Vinterpiger
Den 18-årige Lia beskriver i sin dagbog, hvordan hun er fanget mellem to verdener: de levendes og de dødes. Veninden Cassie er netop død af spisevægring, og Lia selv er godt på vej.
Det er måske ikke lige en bog, der varmer, men du bliver så opslugt af den, at du glemmer vintervejret udenfor.

Vinterbillede med vandringsmænd og et bjerg  med sne med en trold på toppen
07.02.18