Dystopi er kort fortalt en dyster fortælling om fremtiden og den slags fortællinger er med fremtidens udsigter ganske aktuelle lige nu.

Dystopier

21.09.20
Hvad er en pandemi, hvad er en virus, hvad sker der med dig, mig og vores verden efter et pandemiforløb? Hvad sker der hvis verden bliver udsat for store klima- eller miljøkatastrofer?

Vi ved det ikke, men der er skrevet mange dystopier, det vil sige romaner, der handler om, hvad der kan ske, hvis vi bliver udsat for diverse katastrofer. Måske skal vi til at betale for ilt, måske bliver vi invaderet af zombier, måske bliver verden oversvømmet, eller det bliver robotter, der overtager verdensherredømmet.

Det er alt sammen fantasi, men det er vildt spændende og lidt uhyggeligt at læse.

For det kunne jo ske, at ….

Drengen Ade sidder indespærret i sit hjem på 17 sal. Han kan se, hvordan de omkringliggende huse stille og roligt falder til jorden. Hvorefter store grønne planter indtager hele byrummet, Han kan ikke komme i forbindelse med andre, hans bedste ven har han ikke hørt fra eller set i lang tid. Hans mor ligger syg inde i soveværelset.

Det er en vildt spændende og rørende bog, om hvordan en lille dreng skal klare sig selv. Hvis han altså klarer den?

Jorden er oversvømmet og det meste af verden ligger på bunden af havet.

Lara er dykkerbarn på Mågeøen, hvor den onde ”Tudsen” regerer.  Han behandler børnene som slaver, sender dem ned at dykke selvom de er syge. Forhindrer dem i at få ordentlig mad, og beordrer dem til at arbejde mange timer hver dag.

Lara og de andre børn bor ikke hos deres familier. Hun er hos sin mor og søster en gang i mellem, faren er forsvundet for mange år siden. Men på én af hendes dykkertogter finder hun en dagbog, som måske har været farens? Fra nu af går den vilde jagt efter ham, er faren alligevel ikke død?

Det er slet ikke let at finde tid til at søge efter faren, da Tudsen hele tiden er i hælene på Lara og overvåger hende nonstop.

Heldigvis får hun hjælp af sin gode ven Jarii, men der skal ikke mange fejltrin til før Tudsen sender dem i den berygtede kasse – uden mad, drikke og lys.

Tags
Materialer