Fine film for rollinger
Fine film for rollinger

Fine film for rollinger

29.10.16
Mørke novembereftermiddage kalder på fælles filmkiggeri! Udnyt tiden inden julekalendrene fylder det hele!

Er der noget mere hyggeligt end at sidde med sin lille putte i sofaen og lade fine billeder og små dramaer passere?

Folkebibliotekerne tilbyder dig at streame film hjemmefra. Alt, du behøver, er net-adgang, brugernummer og pinkode til dit bibliotek. Læs mere på KøgeBibliotekernes side om Filmstriben

Prøv selv: www.filmstriben.dk

Her er 8 film for småbørn.
Alle filmene er korte og ofte findes flere indenfor samme univers:

Rita og krokodille - Pindsvinet

Rita og krokodille

Rita og Krokodille skal holde sig vågne hele natten for at fange et pindsvin. De stiller et fad mælk ud og skiftes til at holde vagt. Først er det Krokodilles tur. Rita bliver nødt til at holde øje med Krokodille, og sover slet ikke. Da det er hendes vagt, falder hun i søvn!
5 minutter
Der er flere Rita og krokodille-film

 

Dyrevennerne – Jeg stikker af

Dyrevennerne

Et finurligt univers bestående af tre film med fællestitlen "Dyrevennerne". Mød den lille fugleunge, der bevæger sig ud på eventyr, men opdager at den store verden derude kan være lidt skræmmende af og til. 
12 minutter

 

Elsa siger godnat

Elsa siger godnat

En animationsfilm om Elsa, som vil høre en godnathistorie inden hun skal sove. Heldigvis har alle sovedyrene både lyst og tid. Alle har de oplevet usædvanlige ting og de vil meget gerne fortælle historierne.
10 minutter

 

Glidende mavelandinger

Glidende mavelandinger

Tre unge fugle længes efter at opleve, hvad der er bag dalens høje bjerge. Flap har haft et frygteligt uheld og er nødt til at overkomme sin frygt for at flyve , hvis han nogensinde skal kunne forlade dalen med sine to venner.
7 minutter

 

Thea og den vilde flod

Thea og den vilde flod

3-årige Thea holder ferie på en campingplads i Frankrig med mor og storesøster Chloé, der er to år ældre. Ved floden er Chloé optaget af en ny veninde og vil ikke lege med Thea, der keder sig - men så ser hun en havfruehale i vandet.
22 minutter

 

Det gule Hus - Ella og hendes Papa

Det gule hus

"Ella og hendes Papa" er den første af fem film fra »Det Gule Hus« - et stort hus på Nørrebro i København. Det er en serie på fem magisk-realistiske historier om Chloë og Thea, to små piger, som går på opdagelse i deres store hus i jagten på eventyr bag naboernes døre. 
10 minutter

 

Hvis mormor?

Hvis mormor?

Bamse har en mormor, der er hurtig og god til at lege - især når de er alene. Når kusine kommer på besøg er det ikke nær så sjovt at være sammen med mormor. Men måske kusine også er sød.
Filmene i "Hvem"-serien er små film om store følelser. Lille Bamse og hendes venner leger, griner, skændes, græder og hygger i disse varme fortællinger med en god slutning for de mindste børn.
5 minutter

 

Storvask - Farveskift

Storvask farveskift

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene »Storvask« skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.
Hver film varer 4 minutter