Forlaget Alvilda anbefaler sjove børnebøger til efteråret

Hos Forlaget Alvilda glæder vi os til at efterårshygge med gode børnebøger. Forlagets redaktør Nina Holm Coff anbefaler her fem af de sjoveste, der kan lune i det kolde vejr.

Efter den fantastiske, solrige sommer er det nu efterår igen. Efterår er tiden til at rykke sammen, lave lækker varm kakao og hygge sig med familien – og måske en god bog.

Når regnen løber ned ad ruden, og vinden rusker i træerne, er der ikke noget bedre end en sjov historie, der kan lune i det kolde vejr. Her kommer en liste med humoristiske bøger for børn og barnlige sjæle.

Rigtig god læselyst!

Nina fra Alvilda

 

Lasse-Leif er alene hjemme
Lasse-Leif er lige blevet tre år. Han bor sammen med sin far og mor – og dukken Luske-Lise. Lasse-Leif er altid sød og velopdragen. Siger han selv. Hver gang noget går galt, er det Luske-Lises skyld … Nede i stuen hopper Lasse-Leif højt i sofaen sammen med Luske-Lise. Lasse-Leifs mor kan ikke lide, når han leger vildt. Han skal være stille og se film. Luske-Lise synes, det er kedeligt at være stille. Så da mor går ud med skraldespanden, lister Luske-Lise efter og smækker døren bag hende. Nu er Lasse-Leif og Luske-Lise helt alene hjemme!
Fra 3 år

 

Timmy Taber 1: Ingen er fejlfri ...
Navnet er Taber. Timmy Taber. Jeg er grundlægger af og direktør for detektivbureauet Taber A/S – det bedste detektivbureau i byen, hvis ikke i landet. Muligvis i hele den vestlige verden. Min succes er dog ikke kommet af sig selv. Der har været forhindringer. F.eks.:
1. Min mor
2. Min skole
3. Min idiot af en bedsteven 
4. Min isbjørn.
Fra 9 år

 

Nikkis dagbog 1
Ny skole. Ny ondskabsfuld pige. Nyt crush. Ny dagbog, hvor Nikki afslører alt ..! Nikki tegner og fortæller sjove, tåkrummende pinlige og ikke mindst superunderholdende historier om forelskelser, veninder og irriterende småsøskende – og de alt for smukke, populære piger.
Fra 10 år

 

Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop
"Vil du ikke godt fortælle et eventyr, Bedstemor Bob?" sagde Søde Sally Sukkertop. "Men husk nu, at jeg ikke kan tåle at høre det der navn, du ikke må sige ..." Søde Sally Sukkertop kunne ikke tåle at høre ordet "Rødhætte", og det var jo, fordi Bedstemor Bob fik puttet Rødhætte ind i alle de eventyr, hun fortalte, og det var lige til at få galoperende spat af, og derfor sprængte Søde Sally Sukkertop Bedstemor Bob i luften, hver gang hun sagde Rødhætte.

Fra 6 år

 

Doktor Proktors pruttepulver
Lise har fået en ny nabo: Bulle, en lillebitte og virkelig ikke helt almindelig dreng. Da Lise og Bulle bliver venner med den endnu mere ualmindelige Doktor Proktor, bliver de rodet ind i et vildt og morsomt eventyr om tabt kærlighed og ægte venskab, en fæl anakonda og et par eksemplarer af idiotus kolossalus, et topsikret fangehul og et håbløst dårligt skoleorkester – og ikke mindst: verdens kraftigste pruttepulver!
Fra 6 år

 

Oprindeligt skrevet af eReolen.

Forlaget Alvilda anbefaler sjove børnebøger til efteråret
Forlaget Alvilda anbefaler sjove børnebøger til efteråret
02.10.18