Pige med fastelavnsmaske: Colourbox

Gør-det-selv fastelavn

06.02.19
Et af højdepunkterne i kolde og grå februar måned, er fastelavn! Få inspiration med DIY (do it yourself) bøger til en gør-det-selv fastelavn, som også er sjovt for børnene.

Jeg vil være Elsa fra Frost, en tiger, nej, en mariehøne! Det kan være svært at beslutte hvad man skal klæde sig ud som til fastelavn, og måske endnu sværere som forældre at indfri de høje forventninger. Med et fælles projekt kan I slippe fantasien løs, og hvor sejt er det ikke at have sit helt unikke kostume.

 

Fælles krea projekt

Tag en snak med dit barn om hvad han/hun ønsker at klæde sig ud som. Er det en karakter fra en film, et dyr eller noget helt utraditionelt som en mælkekarton? Idéerne kan være mange og skøre, og for at gøre det konkret kan I kigge i bøger, der både fodrer fantasien og kommer med konkrete tips. Brug bøgerne til at afstemme forventninger og ambitionsniveau, og lav herefter en plan for jeres fælles projekt. Hvad skal den voksne gøre og hvilke opgaver kan barnet selv godt gennemføre?

 

Kreative projekter stimulerer sprog     

At samles om et projekt er både hyggeligt og er med til at stimulere dit barns sprog. I taler sammen, kigger på billeder, diskuterer og fantaserer sammen. På den måde udvider barnet sin sproglige horisont og træner ord og vendinger.  

 

Inspiration til alt muligt

Ud over en sproglig gevinst, er det mange gode ting ved det hjemmelavede. Det er både sjovt, økonomisk og støtter genbrug. Med DIY bøger kan man samle inspiration til alt fra pynt til fastelavnsfesten, en sjov og anderledes tønde, festligt bagværk og alt mulig andet. Det er kun fantasien der sætter grænsen. Og husk, man behøver ikke være krea ekspert for at gå i gang!   

Tags
Materialer