Lær dit barn at kode

11.09.18
Det lyder rigtig tørt! Men kodning behøver slet ikke være kedeligt.

Der findes både bøger, hjemmesider, apps og programmer, der kan lære børn at kode på en interessant og underholdende måde.

 

Hvorfor skal børn lære at kode?

Hvis man mestrer kunsten at kode, kan man selv bygge bilen af Legoklodser i modsætning til hvis man bare leger med den Legobil en anden har bygget. Man bliver digital skaber fremfor digital forbruger og det vil der sandsynligvis være brug for i fremtiden. Derudover er det ret sjovt at lære fordi værktøjerne herunder er skruet sammen så det bliver underholdende at arbejde med koder.

Med programmet Scratch kan man lave animationer og små spil. Det er let at gå til og der er fine vejledninger til at komme i gang. Man behøver ikke noget login for at prøve det, men ved at oprette et login, kan man gemme de ting man laver. Det er gratis at oprette et login. Appen Scratch Jr kan bruges, hvis man gerne vil arbejde på tablet fremfor PC.

Hour of code er en global bevægelse som startede i USA, men har bredt sig til hele verden. De har udviklet en legende tilgang til det at lære kode og der findes endda eksempler, hvor man ikke behøver en PC eller iPad. Her er små trinvise vejledninger til forskellige værktøjer der på en legende måde viser hvordan man bruger koder.

I Hour of code bruges bl.a. værktøjet Code Combat. Det er et lille rollespil, hvor man tildeler sin figur nogle koder, så den bevæger sig forbi forhindringer og hen til målet. Det er sjovt for børnene, da det foregår ligesom et spil og man lærer samtidig at kode.

Endelig findes der også bøger der kan hjælpe børnene i gang med kodning:

Materialer