Nominerede bøger til Kulturministeriets forfatter- og illustratorpriser for børne- og ungdomsbøger

14.02.22
Fem bøger er med i opløbet om at vinde Kulturministeriets Forfatterpris og illustratorpris indenfor børne- og ungdomsbøger.

Hvert år udpeger Kulturministeriet to af årets allerbedste børne- og ungdomsbøger skrevet og illustreret af nogle af de bedste danske forfattere og illustratorer. Bøgerne udvælges på baggrund af deres ekstraordinære kunstneriske kvalitet. 

Nominerede til Forfatterprisen for børne- og ungdomsbøger

Forfatterprisudvalget siger følgende om de shortlistede bøger til Forfatterprisen: ”Årets bøger vil ændre verden og rejser ud i den. Det er livsbekræftende og giver håb i en tid, hvor mange er isolerede, og afstanden mellem os er tydelig."

Nominerede til illustratorprisen for børne- og ungdomsbøger

Illustratorprisudvalget siger følgende om de shortlistede bøger til Illustratorprisen: ”De udvalgte titler i shortlisten viser billedbogens fantastiske evne til at favne alle aldersklasser og genrer. De enkelte bøger udviser et væld af detaljer, som lader en gå på opdagelse i billederne, ikke mindst takket være det meget fine boghåndværk.”

Læs den uddybende begrundelse for de nominerede bøger på Kulturministeriets hjemmeside

Fakta om priserne

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. Prismodtagerne tæller blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen og Adam O., som modtog Forfatterprisen sidste år.

Se Forfatterprismodtagerne siden 1954 og llustratorprismodtagerne siden 1979

 

Materialer