Oplev kunst med dit barn

09.07.15
Dit barn kan opleve en verden af fortællinger i kunsten
Nu går vi efteråret i møde og et nyt skoleår er startet. I en tid, hvor der kan være travlt med skole og forventninger kan du give dit barn et frirum ved at tage på en kunstnerisk oplevelse. 
 
Jeg husker selv tydeligt, som barn følelsen af at blive opslugt af et maleri. Jeg kunne blive fascineret af farverne eller selve omgivelserne maleriet hang i. Det kunne være på et slot eller et museum. Det var en verden, der var så markant anderledes fra ens hverdag, at den blev helt magisk. På samme måde, som når man læser en god bog er der masser af fortællinger i mødet med kunst. 
 
Et museumsbesøg kræver ikke nogen forudsætninger, da oplevelsen bliver skabt af barnet selv. Det kan give tid til fordybelse og refleksion og skabe et univers, hvor fortællinger udspringer af barnets fantasi. 
Det kan også give lyst til selv at være kreativ. Ligesom i en fodboldklub kan dit barn møde et anerkendende fællesskab hos eksempelvis en billedskole, og det kan være med til at give selvtillid.  
 
Her i Køge er der rig mulighed for at vandre af sted og lære om byens historie. Kigge på alle de mange skulpturer der er placeret rundt i byrummet.  
På Køge bibliotek har vi blandt andet bøgerne Hit med historien, der fortæller om dengang Køge var en af landets rigeste byer. Med viden om byens historie og dets indbyggere bliver der skabt rum for spændende fortællinger fra dengang mormor og morfar var barn. 
 
Biblioteket har bøger, der kan få en kunstdetektiv frem i dit barn. Bøgerne kan stimulere dit barns fantasi og udvikle deres kreative sider. Sammen kan I skabe en forståelse for kunst ved at snakke om farver, form eller historien bag billedet. Der er også mulighed for at blive inspireret med et besøg på KØS.
 
 
 
 
 
Tags
Materialer