Skal dit barn starte i skole?

08.07.15
Her får du lidt inspiration til, hvordan dit barn får en god skolestart

 

Forbered dit barn

De fleste glæder sig, når de skal til at starte i skole. Men for nogen kan det være svært at skulle starte. Alt det velkendte fra ens trygge børnehave bliver erstattet af noget nyt, stort og usikkert. Derfor er det godt at hjælpe sit barn med at føle sig godt klædt på til alt det nye. En måde at blive tryg kan være at få information om det der er i vente, både for en selv og sit barn.

Der er heldigvis skrevet gode informative bøger, der kan være en hjælp, når man som forældre skal vejlede sit barn i det nye.

I bogen ”Mit barn skal i skole” giver Janne Hejgaard gode råd til, hvordan man hjælper til at skabe en god skolestart for sit barn. Hvad det vil sige at gå i 0. klasse og råd til at håndtere eventuelle konflikter eller mobning. Bogen forholder sig til alle aspekter af det at skulle være en skolebarnsfamilie.

 

Læs bøger sammen

Det er også vigtigt at motivere og støtte sit barn, så der opstår en lyst til at lære og her er højtlæsning en mulighed for at udvikle barnets sprog og forståelse for billeder og fortællinger. Sammen kan I tale om billederne og der bliver plads til fordybelse. Biblioteket har i samarbejde med Køge Kommune udarbejdet en folder med inspiration til bøger der kan udvikle dit barns sprogforståelse. Børnenes bedste bøger

Når man har lært at læse er det stadig vigtigt at I bevarer interessen ved at læse højt for barnet, men samtidig motiverer til at barnet selv læser. Vi har gode læs selv bøger, der kan passe dit barns niveau. Få inspiration til læs selv bøger i folderen Den allerførste læsning

 

Skab sammenhold

Når dit barn skal starte i 0. klasse er der en stor del af det, som bygger på sociale aktiviteter. Alle forældre ønsker for deres barn, at der skabes venskaber og fællesskab i klassen. Som forælder kan man gøre meget selv for, at det bliver en realitet. På hjemmesiden forældrefiduser.dk kan man få mange gode ideer til, hvordan man som forælder kan starte et godt sammenhold mellem forældrene. Hjemmesiden bidrager med ideer lige fra, hvordan man får arrangeret en sommerfest, problemer i klassen, til sjove aktiviteter, der kan skabe fællesskab i klassen. Ved at vise dit barn, at skolen er vigtig vil dit barn ligeledes få en følelse af, at skolen er et vigtigt sted. 

Tags
Materialer