Den bedste skolestart

14.07.17
Der er en stor dag at starte i skolen og det kan være en stor forandring for hele familien. Biblioteket guider til bøger og andet, der ruster forældre og børn til at få en god skolestart og få det bedste ud af tiden i grundskolen.

 

Til forældrene

Hvad har en slikpose, et restaurantskilt, krusedulleskrift, apps på iPad’en og fortællinger af alle slags tilfælles?

Læs med dit barn af Carina Fast præsenterer en række forslag til hvordan du gennem leg og hverdagssituationer kan stimulere dit barns interesse for sprog og skrift. Bogen henvender sig til forældre, bedsteforældre og alle andre, der har lyst til at støtte børns læse- og skrivelyst.

Mit barn skal i skole af Janne Hejgaard er en inspirerende brugsbog for forældre og andre vigtige voksne i små skolebørns liv. Bliv klogere på trivsel i skolen, lyst til at lære, brug af sociale medier og ikke mindst hvor skønt det er at få dejlig frokost hver dag.

 

Læs højt sammen

Opfør dig ordentligt – og vær en god ven. Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi har sammen lavet en bog om takt og tone til børn og forældre. Ikke for at gøre livet besværligt, men for at vi kan have et fælles sprog, så vi forstår hinanden og kan være opmærksomme, nærværende og interesserede i mennesker omkring os – så møder de os ofte på sammen måde.

Billedbogen Simon skal i nulte af Peter Gotthardt handler om alle forberedelserne i børnehaven og hvor spændt man kan være, når man skal starte på alt det nye og ukendte i skolen.

I højtlæsningsbogen Mit lykkelige liv af Rose Lagercrantz følger vi pigen Dunne og hendes sorger og glæder i det første skoleår. Hun samler på lykke og bliver glad, da hun får en god ven i skolen.

 

Begynderlæsning

Biblioteket har også et stort udvalg af selvlæsningsbøger. Bøgerne er opstillet i 4 grupper med farvekoder og opdelingen bygger på LIX-tal med ”Læs selv rød” som de letteste. Overskriften på RØD er ”Du skal til at lære at læse - få og små ord”. Mange af bøgerne er desuden med overvejende lydrette ord, hvor ordet staves og udtales ens. Fx.:

Tags
Materialer