Sommerbogen - se hvad I læste

23.08.22
Alle der har gennemført Sommerbogen har fået deres boggave og de, som har været heldige i vores lokale lodtrækning, har fået Biografgavekort.

Vi har fået en masse besvarelser, og det har været dejligt at høre om, hvilke læseudfordringer I har lavet og snakke sammen om de mange gode bøger, I har læst.
I har læst mange forskellige bøger og mange forskellige genrer.

Se hvad andre børn har læst og lad dig inspirere.

Parallelle verdener, seje helte og kampen mellem det onde og det onde - fantasygenren er stadig stor på børnebiblioteket.
Blandt andet Rick Riordans nyeste bog Datter af dybet, Prinsen af ondskab af Holly Black, Leo og monsterkortet af Kris Humphrey og selvfølgelig alle Harry Potter-bøgerne af J.K. Rowling.

Bøger om hverdagen i skolen, at være forelsket, være gode venner eller uvenner er nogle af vores mest populære bøger.
I har blandt andet læst serien Mira af Sabine Lemire, Pigeliv af Sara Ejersbo, Omars verden af Zaneb Mian og mange flere.

Mange, som deltager i Sommerbogen går i 0.-3. klasse, og derfor bliver der naturligvis læst mange begynderbøger.
Selv med de få og korte ord forfatteren har til rådighed, er der mange fine historier i begynderbøgerne, fordi de understøttes af gode illustrationer.
Det er fantastiske serier som Far og Hasan af Marie Duedahl eller På tur med Anna og Otto af Sanne Haugård.

Ternet Ninja af Anders Matthesen og bøgerne om Wimpy Kid er nogle af de mest læste børnebøger på biblioteket.
Men I har læst mange andre sjove bøger. Fx en af David Walliams gakkede bøger eller Jagten på sandheden af Kasper Hoff eller Ninja kid af Ahn Do.

Hestebøger har også mange fans og de kendte serier gennem mange år: Sigge af Linn Halberg og Pjok og Petrine af Kirsten Sonne Harild – har fået selskab af nye hesteserier.
Prøv H for hest af Charlotte Berwald eller Den magiske pony af Lise Bidstrup.

Krimigenren har fået comeback – der er mange, som kan lide et godt mysterium.
Mange af jer har læst klassikeren De 5 af Enid Blyton, men har I opdaget at serien har fået en ”lillebrorserie”, der også hedder De 5?
Eller at den svenske forfatter Katarina Mazetti, også har fætre og kusiner på en ø, som hovedpersoner (lige som De 5) i sin krimiserie Karlsson & Kat ?
Ellers er Elly Griffiths kostskoleserie Mit navn er Justice og den nye Sherlock Holmes af Conan A. Doyle blevet flittigt læst.

I år er der igen mange, der har læst faglitterære bøger – faktabøger, der omhandler et bestemt emne.
Titler som Kristian på sporet af Kristian Gintberg, Carlsens klogebøger og bøger om Sport er nogle de bøger og emner, der interesserer jer.

Vi ses næste år til Sommerbogen.

Materialer