Sprogfitness – Hvad Søren er det?

27.10.23
Sprogfitness er leg med ord og krop.

Det er sjovt at lege med sproget, og så bliver man klog af det. Sprogfitness styrker børns glæde ved sprog, læsning og læring, samtidig med at barnet bevæger sig. Sproglegene understøtter kropslige læringsstile, samarbejde og sociale kompetencer hos de deltagende børn.
Målgruppen er børn i 5-7 års alderen, og voksne må gerne lege med!

KøgeBibliotekerne inviterer til sprogfitness dage for daginstitutioner i maj, hvor vi får hjælp fra studerende på ZBC´s pædagogiske assistentuddannelse.

Sprogfitness kan foregå mange forskellige steder, så man skal ikke bliver overrasket over at møde aktive børn på steder som: biblioteket - idrætshallen – skolen - daginstitutionen – sportspladsen - byparken - kirken eller helt utraditionelt måske hos bilforhandleren.
Legene har forskellige formål. Børnene kan få f.eks. opgaver, der gør dem stærkere i forhold til begreber, farver eller dyr. En opgave kunne være:

 

Trylledrikken

Børnene skal i par på to løbe hen til troldmanden.  Børnene vælger et dyr, der skal puttes i gryden. Så løber de til skoven, hvor de kan vælge hvilken farve ingrediensen skal have. Når en farve er valgt løber børnene tilbage til troldmanden, så ingrediensen kan komme i gryden. Næste par løber til troldmanden og sådan fortsætter legen til trylledrikken er færdig.

Se mere om Sprogfitness på Sprogsporet.dk

 

Fra Sprogfitness 2023:

Tak for gode Sprogfitness dage i Køge og Borup. 

Sprogfitness er dage fulde af glæde, sprog, bevægelse, leg.
Vi leger med ord, bogstaver, billeder og en masse sjove lege.

En årlig begivenhed der arrangeres af KøgeBibliotekerne og ZBC pædagogassistentuddannelsen.

Vi glæder os til at lege med børn og studerende igen i 2024

 

Materialer