Stor eller lille?

28.02.17
Modsat fordommene behøver man ikke at være, hverken dum, doven eller uintelligent, fordi man er stor. Spørgsmålet er hvordan vi støtter børn, der har problemer med vægten, så de får et godt liv?

De fleste børn vil vist allerhelst være gennemsnitlige. Være lige så dygtige, have lige så mange venner, være lige så humoristiske som alle andre børn. Ikke mindst ønsket om at være helt gennemsnitligt når det gælder højde og vægt er stort. Det er ikke sjovt, at være den der ikke kan følge med, når der skal løbes eller cykles, den som har svært ved at kravle i træer, den som synes, det er en pine at være i svømmehallen.

Hvordan hjælper man sit barn bedst muligt? Hvordan hjælper man barnet med at ændre spisevaner og motionere mere uden at barnet føler, at det bliver en kritik af dets person?

Her er forslag til bøger børnene/de unge selv kan læse eller bøger som I kan læse sammen. De kan bruges som inspiration til at snakke udfra og til konkrete aktiviteter.

Kan man stille op til en skønhedskonkurrence, når man er tyk? Dumplin’s mor har været den lokale skønhedsdronning, og gør alt for at Dumplin’ skal tabe sig. Men hensigten er bedre end resultatet. En bog der er i familie med tv-serien ”Skam”. Den er sjov og giver stof til eftertanke.

Mathilde vil i topform, hun vil ikke ligne en af de store damer i svømmehallen. I flere dage cykler, løber og svømmer hun alt hvad hun kan. Men hun har stadig en lille blød topmave. Præcis som man skal have, når man er en lækker lille børnehaveunge.

Hvordan skal jeg holde mig i form? Det kan være svært at dyrke motion, når man egentlig ikke har lyst til at drøne rundt i sportshallerne eller løbe ude i skoven. I Hvorfor skal jeg holde mig i form? får man en masse inspiration til hvad motion også kan være.

Hvad skal jeg gå til? I børnehaven er der børneolympiade, børnene prøver alle mulige sportsgrene og ender med at få et olympiade-pas og et diplom. God inspiration til bevægelseslege.

Libby har været USA’s største teenager, Jack lider af ansigtsblindhed. De er begge lige startet på High School, derfor gør de  alt, hvad de kan for at passe ind, men hvis man opfylder alle andres forventninger, mister man måske overblikket over, hvor ens virkelige jeg begynder og det falske jeg ender. En dejlig kærlighedshistorie og om at stå ved hvem man er og hvad man ønsker med sit liv.

Ib kan ikke være i sit tøj, det er krympet! Påstår han. Men Pip og Æg sætter ham i gang med motionen og den sunde kost. Det går nu ikke helt efter planen. En skæg lille letlæsningsbog for begynderlæsere.

Elvira er så træt af at være den tykke. Hun VIL tabe sig, men selv om hun smider sine gamle venner ud - Ben & Jerry, og forvandler sig til goth, forbliver hun bare en tyk pige nu i sort tøj. Det er ikke altid let at være 14 år og nederst i klassehierakiet. Heldigvis er der også Paprika og Zola.

Sundhedsstyrelsen har 20 gode, sjove og lette råd til mere bevægelse og bedre mad i hverdagen.

Materialer