Tillykke dronning Margrethe!

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II fylder 80 år den 16. april 2020. Derfor har vi samlet en liste med børnebøger for store og små om dronning Margrethe og det danske monarki. Du kan finde flere af bøgerne på Ereolen GO!

Kongehuset har aflyst den planlagte fejring af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II's 80 års fødselsdag som følge af udbredelsen af COVID-19.

Det skal dog ikke afholde os fra alligevel at markere den runde dag med en inspirerende liste med gode børnebøger og artikler om Dronning Margrethe og det danske monarki.

Med på listen er også bogen "107 danske Pippi-piger", der fortæller om kvindelige danske rollemodeller. I den er dronningen portrætteret blandt kunstnere, politikere og foregangskvinder som tæller Tove Ditlevsen,  Emma Holten, Helle Thorning-Schmidt og mange flere. På vores liste kan du også finde H.C. Andersens eventyr "De vilde svaner", som Dronningen har illustreret. 

Billedbogen "Margrethe - en lille dronning" er bare så fin, at vi måtte have den med på listen - også selvom den ikke er tilgængelig digitalt.