Har du gjort noget til gavn for et bedre klima i dag?

Vi skal lære vores børn at passe på kloden

13.02.20
Hvordan taler vi med vores børn om bæredygtighed på en måde som inspirerer dem og giver dem viden om hvordan vi passer på verden både nu, men også mange år ude i fremtiden?

Der er mange måder hvorpå vi kan hjælpe vores børn til at få en større forståelse for hvad der skal til for at vi bedre kan passe på jorden. At være ude i naturen med barnet og udforske; se, lytte, føle og røre, er en vigtig den af barnets tidlige indlæring.

Derudover er der en masse ting i dagligdagen vi voksne kan tage fat i og fortælle vores børn om, f.eks. affaldssortering, madspild og hvordan man kan genbruge rester, huske at slukke lyset, ikke lade vandhanen løbe mens man børster tænder, genbrug frem for forbrug osv.

Viser vi interesse og lytter vi, når vores børn stiller spørgsmål om naturen og bæredygtighed, er der helt sikkert skabt grobund for at barnet kan udvikle mod og handlekraft i forhold til aktivt at tage stilling til vigtige emner som netop bæredygtighed.

Selve læringen om bæredygtighed handler om at fremme en verdensanskuelse om, at vi står sammen – og det er den vi skal have plantet i børnene.

 

Bæredygtighed på KøgeBibliotekerne i februar

På KøgeBibliotekerne vil vi gerne høre hvad børn mener om bæredygtighed. Derfor har vi lige nu fokus på bæredygtighed set med børneøjne.

 

Den store Klimaquiz

Test dig selv i vores Klimaquiz og få muligheden for at vinde en præmie

 

Flip flap med klimamål

Læg vejen forbi et af KøgeBibliotekerne og giv dig i kast med at lave din egen klima flip- flapper, eller prøv en af dem der allerede er lavet! Flip-flappere er geniale til at sætte en snak i gang – og så er det faktisk ret sjovt at lave. Her kan du skrive ideer til hvad man kan gøre for at skåne miljøet og leve mere bæredygtigt, som f.eks. at cykle frem for at tage bilen i skole!

 

Dagens gode klimagerning

Lad os høre hvad Køges børn laver af gode klimagerninger. Vi har en plakat som skal udfyldes med et hav af gode ideer til hvordan vi skaber en mere bæredygtig verden. Kom forbi bibliotekerne og del din bæredygtige viden!

 

Bøger om bæredygtighed

I takt med at bæredygtighed er blevet så ”hot” et emne er der kommet mange spændende fag- og skønlitterære bøger til børn der sætter fokus på netop klima og bæredygtighed. Herunder kan du se et udpluk af hvad vi har på KøgeBibliotekerne.

Materialer