5 litterære e-materialer du skal kende

18.03.20
Er du nysgerrig efter at vide mere om forfatteren bag den bog, som du lige har læst? Eller har du glemt at få en bog med på din rejse? Tag din telefon op af lommen og lad bibliotekets e-materialer hjælpe dig.

Her er fem e-materialer til dig, der er særligt interesseret i litteratur og gode læseoplevelser:

 

eReolen Global og Libby

eReolen Global og app’en Libby er den perfekte rejsekammerat at have med i lommen, når du pendler eller skal på ferie. Libby-appen giver adgang til mere end 4000 engelske e-bøger og netlydbøger, så det er bare at logge ind med din biblioteksbruger og gå i gang med at downloade bøger. Gå fx i gang med at lytte til Elizabeth Strouts Anything Is Possible eller Jack Kerouacs klassiker On The Road.

Libby er supernem at navigere rundt i og giver mulighed for, at man blandt andet kan indstille hastigheden, som lydbogen bliver oplæst i. Den fortæller dig også undervejs, hvor lang tid, du har brugt på at læse i app’en, når du læser en e-bog.

 

Litteratursiden

Litteratursiden er for dig, der vil inspireres til endnu flere gode læseoplevelser. På Litteratursiden finder du inspiration, baggrund og viden om ny og ældre skønlitteratur og faglitteratur; forfatterportrætter, anmeldelser, lister, temaer og analyser.

Litteratursidens skribentgruppe består af kritikere, forskere, redaktører, bibliotekarer, forfattere, journalister og kulturpersonligheder. Det betyder, at Litteratursiden indeholder forskelligartede bidrag, hvor skribenternes egne stemmer får lov til at komme til udtryk.

Vi kan især anbefale Litteratursidens Noget der ligner, der kan inspirere til videre læsning, når du har læst alt af din yndlingsforfatter og Litteratursidens øvrige inspirationslister med anbefalinger af romaner kategoriseret efter forskellige temaer.

 

Forfatterweb

Forfatterweb er for dig, der er nysgerrig efter at vide mere om forfatteren bag den bog, som du lige har læst eller som gerne vil vide mere om forfatterens øvrige udgivelser.

Forfatterweb er et digitalt leksikon med dybdegående portrætter og biografier af udvalgte forfattere - primært danske, men også udenlandske. På Forfatterweb kan du også finde kortfattede periode-introduktioner, der giver overblik over de vigtigste litteraturhistoriske strømninger samt definitioner af litterære genrer.

Log blot ind med din biblioteksbruger på Forfatterweb.dk og få adgang til et litterært-slaraffenland.

 

RB Digital

I mere end 55 år har The New York Review of Books været stedet, hvor verdens ledende forfattere, videnskabsmænd, undervisere, kunstnere og politiske ledere har invitereret læsere inden for til inspirerende debatter om litteratur, politik, kunst og nye ideer, og med bibliotekets app RB digital inviterer vi dig til også at læse med.

Alt du skal bruge, er dit biblioteks log in. I app'en kan du også finde flere andre litterære magasiner, der kan give dig et internationalt litterært boost.

 

Læsekompas

Læsekompasset er en ny måde at finde inspiration til din næste læseoplevelse. Her kan du finde bøger, som ligner noget, du allerede har læst ud fra fx stemning, fortællevinkel eller tempo i romanen. Læsekompasset har fokus på skønlitteratur til voksne. Hvis du logger dig ind med dit biblioteks-login, kan du reservere bøger direkte fra Læsekompasset.