Få styr på fakta

Har du svært ved at holde styr på hvad der er op og ned i de fakta, især tal og statistikker, som nyheds-medierne og politikerne smider om sig med?

Eller møder du historier på de sociale medier som ikke altid virker helt troværdige? Så findes der hjælp at hente. Herunder finder du en række links til gode sider der faktatjekker medierne og politikernes mange forskellige udsagn og påstande. Og som tager fat på de historier på de sociale medier som går viralt.

Tjekdet.dk

Mediehhuset "Altinget/Mandag Morgen" står bag faktatjekkersiden tjekdet.dk og de faktatjekker alt lige fra nyhedshistorier fra de etablerede medier til historier der florere på de sociale medier. Så møder du nogle tal eller historier du ikke helt tror på, så gå på tjekdet.dk og se om de har undersøgt historien.

DR Detektor

DR har tv/radioprogrammet Detektor der også tager fat på historier som måske ikke helt har fakta på plads. DR Detektor findes både som radioprogram på P1 og tv-program på DR1. I kan finde de historier som Detektor har faktatjekket her: https://www.dr.dk/nyheder/detektor

Oprindeligt skrevet af Viborg Bobliotek

Materialer