Her er hjælp til undervisning af dine børn

18.03.20
Heldigvis er der masser af god viden at finde på nettet, som du kan bruge i disse dage, hvor biblioteker og skoler er lukket.

 

Gyldendals Fagportaler

I anledning af skolenedlukningerne, har Gyldendal helt ekstraordinært givet adgang til deres fagportaler for dig, som har UNI-login. Her finder du e-bøger, info og quizzer fulde af interessant og relevant viden inddelt efter fag.

Besøg siden her

 

Clio

Clio har givet fri adgang for elever i grundskolen, mens skolerne er lukket. Du kan logge dig ind med dit UNI-login.

Besøg siden her

 

Sofaskolen

Sofaskolen tilbyder gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen.   

Besøg siden her

 

Faktalink

På Faktalink kan du læse spændende artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner inden for sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere.

Besøg siden her

 

Gratis bøger fra Carlsen

Forlaget Carlsen har i anledning af skolelukningen givet adgang til en række er deres bøger i e-bogsformat. Du kan blandt andet læse om fodboldstjerner eller lære om dyrene med Sebastian Klein. 

Besøg siden her

 

eReolen GO!

Her kan de 7-14 årige finde gode bøger til fritidslæsning. Der er både ebøger og lydbøger.

Besøg siden her

 

Magistraten læser børnebøger

Teatret Magistraten byder hver dag kl. 12.30 på livestreaming af komikere, der læse højt af børnebøger. Livestreamingen foregår på deres Facebookside.

Besøg deres Facebook-side her

 

Små fagbøger fra Atlantbib

Atlantbib tilbyder et væld af små fagbøger, der er gode til faglig læsning i dansk eller til at blive klogere på andre fag.

Besøg siden her

 

Gratis børnebøger

7 børnebogsforfattere står bag hjemmesiden Gratis Børnebøger, hvor du frit kan downloade et udvalg af børnebøger.

Besøg siden her

 

Grammatik

Grammatip har gjort deres grammatikmodul i dansk, engelsk, tysk og fransk gratis under skolelukningen.

Besøg siden her

 

Gratis matematikopgaver

Hr. Klogemand har gjort deres matematikprøver gratis under skolelukningen.

Besøg siden her

 

Matematikportal

Mattip er en matematikportal, der indeholder både opgaver, quiz og spil til matematik til alle årgange.

Besøg siden her

 

Historiens verden

His­to­ri­ens­ver­den.dk er den mest om­fat­ten­de danske hjem­me­si­de om verdenshi­sto­ri­en. Den dækker verdenshistorien fra oldtiden frem til moderne tid.

Læs mere her

 

Danmarkshistorien

Danmarkshistorien formidler forskningsbaseret viden om Danmarks historie udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere. Her kan du læse om de forskellige perioder i den danske historie lige fra oldtid til 2008. Der er også masser af filmklip, quizzer, interaktive kort og tidslinjer, som du kan gå på opdagelse i.

Besøg siden her

 

Køges historie

Hit med Historien er en bogserie om Køge by’s historie fortalt for børn og med appel til alle lokalhistorisk interesserede.

Find bøgerne her

 

Randers Regnskov

Randers Regnskov har rykket deres skoletjeneste ind på Facebook. Her sender de live hver dag kl. 9.00. Undervisningen handler om naturen og dyr og er rettet mod både grundskolen og gymnasiet.

Besøg deres Facebook-side her

 

ZOO

Zooskolen sender live-undervisning direkte fra ZOO i København hver dag fra kl. 10.00. Her kan børn lære mere om dyrenes sanser, dyrenes kommunikation, kødædere, planteædere og altædere. Kl. 14.00 er der frikvarter, hvor ZOO går en tur ud i haven for at se til dyrene. Undervisningen er rettet mod de mindste klasser, men alle er selvfølgelig velkomne til at se med.

Besøg deres Facebook-side her

 

Danske dyr

Danske dyr er en portal for børn, hvor de kan læse om dyr, som de allerede kender og få øjnene op for alle de andre spændende dyr, der lever i Danmark. Der er i øjeblikket gratis adgang for alle med UNI-login.

Besøg siden her

 

Verdens dyr

Verdens dyr er en portal mage til Danske dyr, men med med fokus på dyr fra den store verden. Der er i øjeblikket gratis adgang for alle med UNI-login.

Besøg siden her

 

DR Skole

DR Skole har lige nu et undevisningsforløb om Coronavirus til børn i grundskolen.

Besøg siden her