Hvad kan du bruge som coronapas?

21.04.21
Du kan fremvise et gyldigt coronapas på flere måder.

Coronapas er en central del af genåbningen af samfundet. Derfor skal du fra den 21. april fremvise et gyldigt coronapas, hvis du fx vil besøge biblioteket. Dokumentationen skal indeholde navn, dato og testsvar.

Et coronapas dokumenterer, at du ikke er smittet med corona. Det vil vise en af disse muligheder:

  • du er færdigvaccineret for minimum 2 uger siden
  • du har haft corona inden for de seneste 14-180 dage
  • du er testet negativ inden for de seneste 72 timer

Læs mere om hvor du skal bruge coronapas

Husk også at medbringe ID, som du skal vise sammen med dit coronapas. Det kan fx være dit sundhedskort, kørekort eller pas.

Kravet om coronapas gælder ikke for børn og unge under 15 år.

Det gælder heller ikke for personer der af medicinske årsager eller som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test.
Du kan finde Sundhedsstyrelsens anbefalinger for, hvornår du kan være undtaget for test på deres hjemmeside:
Situationer hvor du kan være undtaget for test (sst.dk) 

Hvad kan du bruge som coronapas?

Er du færdigvaccineret, kan du bruge dit vaccinationspas, som du kan finde på sundhed.dk eller i en app som Min Sundhed eller Min Læge. Er du fritaget for digital adgang, kan du fremvise det fysiske dokument, som du har fået tilsendt som færdigvaccineret.

Har du haft corona, kan du vise et positivt svar på en coronatest. Den skal være foretaget inden for de seneste 14-180 dage for at være gyldig som dokumentation. Du kan finde din positive test på sundhed.dk og i appen Min Sundhed.

Er du testet negativ for corona inden for de seneste 72 timer, kan du vise et negativt svar på en coronatest. Du kan finde din negative test på sundhed.dk og  i en app som Min Sundhed eller Min Læge. Er du testet negativ hos en privat udbyder, kan du også bruge det testsvar, som du fx har fået på en SMS.

Bruger du ikke digitale løsninger, kan du få et fysisk dokument fra mange af de private udbydere af antigentest, som er den såkaldte lyntest. Du kan også give en fuldmagt til en af dine pårørende, så han eller hun kan se dit testsvar på sundhed.dk og printe et coronapas til dig.

 

Kilde: Coronasmitte.dk den 21. april 2021

Tags