Kunst, et sted på internettet?

Hvad sker der egentlig derude på det der internet når det kommer til kunstverdenen?

Det kan godt være at efteråret er tiden hvor man kan smutte på museum og se kunstudstillinger. Men hvorfor ikke tage et kig på den virtuelle kunst? Der er rent faktisk en håndfuld markante kunstnere der laver kunst med digitale vinkler og rent faktisk har lagt deres kunst ud på nettet:

Lad os bare sige det som det er: Kunst anno 2018 er andet end gallerier og stilleben og der er en hel del interessante, opfindsomme, chokerende…

Gregor Schneider. Tysk kontroversiel kunstner der under pseudonym skulle have udstillet et dødt menneske. Gå på opdagelse i hans ”Toteshaus”. Findes i virkelighedens verden i Hannover, men er sjældent hvis overhovedet, åbent for offentligheden på grund af dets absurde, farlige og klaustrofobiske indretning:

https://www.gregor-schneider.de/

Theo Jansen. Hollandsk kunstner der om nogen kan siges at have kombineret ingenørfaget med det spektakulære. Gå ikke glip af hans strandbeest af PVC. Heller ikke lige sådan at fange ind på et traditionelt galeri!:

http://www.strandbeest.com/

Olia Lialina. Russisk kunstner hvis hovedvirke er virtuel kunst. Tjek ind i en forunderlig verden på hendes on-line galeri:

http://art.teleportacia.org/

Theo Spiller. Slovensk kunstner der ligesom Olia Lialina er en del af kunstnergruppen net.art hvis hovedvirke er i det virtuelle rum:

http://spiller.si/

nert.art er ikke en internetadresse men refererer udelukkende til gruppens navn. Til gengæld kan du finde en del af gruppens værker via den gratis base Rhizome, samt et væld af andre virtuelle kunstnere:

https://rhizome.org/art/artbase/

Marina Abramovic. Performance kunstens moder har besøgt Danmark i flere omgange bla.a sidste år på Louisiana og Heartland festivalen. At kalde hende internetkunster vil nok være for meget, men flere af hendes værker kan opleves på video som ofte ligger on-line. Filmstriben har også den prisbelønnede dokumentar om kunsteren:

https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000001568/marina-abramovic---the-artist-is-present

Om Marina Abramovic:

https://en.wikipedia.org/wiki/Marina_Abramovi%C4%87

Hito Steyerl. Tysk kunstner der for nylig har besøgt Charlottenborg kunsthal med værket ”Factory of the sun”. Hun er skaber af en del videoer der kan ses ganske gratis:

https://www.artforum.com/video/hito-steyerl-how-not-to-be-seen-a-fucking-didactic-educational-mov-file-2013-51651

https://vimeo.com/222260230

https://www.youtube.com/watch?v=kKAKgrZZ_ww

Materialer