Kronprins Frederik fejrer sin 50 års fødselsdag
Kronprins Frederik fejrer sin 50 års fødselsdag

En hyldest til Kronprins Frederik - tillykke med de 50 år

25.05.18
Kronprins af folket og rigets kommende konge. Et stort tillykke til dig fra os.

Kronprins Frederik fylder 50 år den 26. maj, og i hele Danmark bliver dagen markeret på forskellig vis. Vi føler jo næsten, at vi kender ham. Kronprinsen. Så godt, at mange lørdag vil hæve flaget i egen flagstang i sympati og ægte glæde over kronprinsen. Vi vil gerne fejre ham og ønske ham tillykke. En ven af folket.

Glimtet i øjet. En munter replik. En uhøjtidelig tilgang og ikke bange for at vise sine menneskelige sider og sit engagement. Kronprinsen er også en følsom prins. Disse sider gør, at vi føler med ham og kan identificere os med ham som menneske. Vi får sympati. Kronprins Frederik er og vil aldrig blive en konge højt oppe på en piedestal.

Helt i sædvanlig og egen personlig ånd, har prinsen også ønsket at markere sin 50 års fødselsdag på sin helt egen facon, udenfor normer og på en måde, som vi ikke hidtil har set i kongehuset - vel i noget kongehus overhovedet?

I weekenden løb Kronprinsen Royal Run sammen med folket. Kronprinsen snørede løbeskoene og løb med rundt i 5 danske storbyer. Dagen blev en dag lige efter kronprinsens - og folkets - hjerte. Rigtigt mange danskere fik en god oplevelse til Royal Run. Tak for inititativet Kronprins Frederik. Det blev en dag, som vi alle vil huske.

I søndags hørte vi Kronprinsen spille sin yndlingsmusik i radioens P4 - med Alex Nyborg Madsen og Anders Agger. Helt uhøjtidligt berettede han om sin glæde ved musikken, godt krydret med anekdoter og tilbageblik. Kronprinsens Spotify-liste har jeg - og mange andre danskere - også downloadet. Det ER altså, som om vi kender ham.

Jeg er fan - både af kronprinsen og af den måde han møder folket på. Det menneskelige ansigt. Jeg glæder mig til, at han bliver konge. Jeg er sikker på, at posten vil klæde ham rigtigt godt.

Jeg er fra 1968'er ligesom kronprinsen og drømte, da jeg var yngre, om at blive hans kronprinsesse. Det er vi vist mange, der har drømt om?

Det løb er vist kørt for mig, men holder jeg længe nok ud som offentlig ansat, er jeg måske så heldig, at jeg vil kunne trykke ham i hånden, når jeg skal modtage min kongelige fortjenstmedalje efter 40 års lang og tro tjeneste. For mig vil det være en ekstra god motivation i årene der kommer :-)

TILLYKKE Kronprins Frederik - jeg vil flage for dig på lørdag ;-)

/ Lykønskninger fra Bibliotekar Gitte

 

Er du - som jeg - også fan af Kronprins Frederik, så klik dig videre til bibliotekets bøger om kronprinsen nedenfor. Biografien Under Bjælken  udkom i 2017 og er stadigvæk en af bibliotekets mest populære bøger.

 

Oprindeligt skrevet af Gitte, Randers Bibliotek.

Tags
Materialer