Fordomme om andre

Hvorfor har man fordomme?

29.10.19
Hvis vi spørger os selv, hvor fordomsfulde vi hver især er, vil svaret for de fleste af os være, at vi ikke er specielt fordomsfulde.

For fordomme er jo forbundet med et negativt billede af den verden, vi omgiver os med. Så tør vi indrømme vores fordomme?

Kigger vi os selv ærligt i spejlet og overvejer, hvor fordomsfulde vi i virkeligheden er, når vi nok frem til den erkendelse, at vi rummer flere fordomme, end vi lige har lyst til. Uanset om vi vil indrømme det eller ej, så både udsætter vi andre og bliver selv i mere eller mindre grad udsat for fordomme. Men hvad skyldes det og er fordomme et uomgængeligt vilkår, vi mennesker ikke kan leve foruden?

Lån et menneske

I stedet for bøger kan du den 12. november låne levende mennesker med personlige historier og erfaringer. Menneskebøgerne stiller frivilligt op for at dele deres historier med dig, fordi de i deres dagligdag udsættes for fordomme eller diskrimination på grund af deres overbevisning, livsstil, religion, handicap, sociale status, seksualitet, beskæftigelse, etniske oprindelse, eller lignende. Læs mere om Menneskebiblioteket

 

Nedenstående kan måske bidrage med et perspektiv eller et svar:

Materialer