Putin
Putin

Imperiet slår igen! Er Putin vor tids Darth Vader?

19.11.14
Et rutefly skudt ned over Ukraine. Putin tager krigsskibe med til G20 mødet i Australien. Er vi på vej ind i en ny kold krig, eller handler det bare om geopolitik?

Rusland er tilbage med nygamle trusler, Ukraine skælver mellem Europa og Rusland og hvis det står til Putin bliver Ukraine en del af hans Novorossiya.

Hvis vi vil undgå at forfalde til de sædvanlige vestlige stereotypier om det russiske folks hang til despoter, er det værd at studere personen Putin, det russiske folks selvforståelse og Ukraines rolle i Europas historie lidt nærmere. 

Tema nr. i tidsskriftet Udenrigs nr 1/2012 Putin – igen, igen”, og Udenrigs nr. 1 & nr. 2/2014 med baggrundsartikler om Ukrainekrisen.

Det Udenrigspolitiske Selskab har i en årrække udgivet deres tidsskrift om tidens aktuelle udenrigspolitiske emner. Altid velskrevne og vidende artikler af folk med fingeren på pulsen og som undgår de snørklede akademiske formuleringer. 

Du kan høre Ruslandskenderen Anna Libak d. 14.01.2015 om forskellene mellem den russiske og danske folkekarakter. Billet på enkelbillet til 50,- kr.

Faktalink kan du læse en artikel om Krim. (Kan benyttes hjemmefra hvis du er låner og bor i Køge Kommune.)

Vi giver nogle bud på hvordan du bliver klogere.

Materialer