Skal du skrive SRP eller SSO?

Google versus netmedierne: Hvordan finder du de helt rigtige materialer og kilder til din opgave? Du bruger selvfølgelig biblioteket og vores mange databaser.

Før du starter

Inden du går i gang med at søge anden litteratur, vil det være en god idé at anskaffe/låne bøgerne Den gode opgave og Find viden. De er næsten uundværlige, mens du befinder dig i opgaveboblen.

Gå også ind på skrivopgave.dk, hvor der er masser af vejledning.
 

Søg materialer - trin for trin

Søg og reservér i vores biblioteksbase. Her finder du alle de materialer, vi har i KøgeBibliotekerne. Er der noget, du ikke kan finde, så spørg os endelig.

Nogle gange er der mange elever, der skal skrive om det samme emne, og så kan alle vores materialer om det pågældende emne være udlånt. Så prøver vi gerne at bestille til dig fra andre biblioteker - husk at komme i god tid.

Du kan også selv søge i bibliotek.dk - her kan du bestille fra andre biblioteker i Danmark og få materialerne leveret på dit lokale bibliotek.

Tjek om der findes et Faktalink om dit emne. Faktalink er artikler om alverdens emner. Og der er altid gode kildehenvisninger til videre søgning om dit emne.

Du kan selv søge artikler i bibliotek.dk og få dem sendt direkte til din mail-boks via Digital Artikelservice.
 

Brug netmedierne

Biblioteket har adgang til mange databaser, hvor du kan finde kilder og artikler af høj kvalitet - og ikke nødvendigvis noget, du kan finde på Google.

Prøv f.eks. den tværfaglige base Global Issues in Context, der er en slags engelsksproget Faktalink. Her finder du artikler om cirka 280 forskellige emner fordelt på otte hovedområder. Indholdet kommer fra mere end 400 fuldtekst-nyhedskilder, magasiner og akademiske tidsskrifter.

Eller Literature Resource Center, der er en omfattende tværfaglig litteraturvidenskabelig database med information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og perioder. Hvis du skal bruge naturvidenskabelig information - så gå i Science in Context.
 

Billeder du gerne må bruge

Skal du bruge billeder til din opgave, så husk Britannica Image Quest. Her ligger mange tusinde billeder, der frit kan bruges til ikke-kommercielle formål.

Du kan se alle vores databaser på denne liste.

Du kan logge ind på de fleste af dem hjemmefra med dit cpr-nummer og pinkoden, du låner med.
 

Spørg os

Har du brug for yderligere hjælp, er du naturligvis altid velkommen til at henvende dig hos os i vores åbningstid.

Panikker du uden for åbningstid, så er der hjælp at hente hos Biblioteksvagten.

God fornøjelse med opgaveskrivningen!

Materialer