Takt og tone i 100 år

Af Anonym (ikke efterprøvet)
23.08.18
2018 er 100-året for udgivelsen af Emma Gads bog ”Takt og Tone: Hvordan vi omgaas”.

Men sociale interaktioner går aldrig af mode, og på KøgeBibliotekerne fejrer vi jubilæet med et udvalg af bøger der handler om sociale interaktioner og takt og tone i dag og for 100 år siden.

I anledning af jubilæet har Pia Fris Laneth og Jytte Hilden udgivet ”Takt og tone til tiden”, hvor 13 skribenter giver deres syn på, hvordan normerne for menneskeligt samvær har ændret sig siden Emma Gads tid. Med titler som ”Min nabos bioaffaldsspand” af Julie Smeltzer Dybkjær og ”De gamle har været som dig, men du har ikke været som dem” af Rune Lykkeberg, er der både sjove, anderledes og eftertænksomme bud på, hvad takt og tone betyder i dag.

Bogen er fint illustreret, og efter hvert indslag er der seks tommelfingerregler, som kan hjælpe læseren med at navigere i moderne takt og tone.

Husk at: ”hjælpe dine venner med at opføre sig ordentligt” og ”fortælle de andre frem, så verden bliver skønnere” er nogle af de råd som Jeppe Bundsgaard, der også står bag Tænkepausen ”Digital Dannelse”, giver brugere af sociale medier (altså næsten alle danskere) med på vejen.

Det er ikke kun ”Takt og tone til tiden”, der stiller humoristiske og seriøse spørgsmål om, hvordan vi skal opføre os overfor hinanden – nedenfor findes en samling af bøger om emnet, både dem du kan finde fysisk på biblioteket og digitalt på ereolen.dk.

Så sæt telefonen på lydløs og giv dig i kast med en bog om takt og tone, det giver stof til eftertanke.

Materialer