Vi anbefaler The Butler, som du kan se på Filmstriben.

En anden side af Det Hvide Hus

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.01.21
USA har fået ny præsident, men personalet i Det Hvide Hus er det samme som altid.

The Butler er en film inspireret af en sand historie om Eugene Allen, der arbejdede som butler i magtens centrum gennem 34 år.

Forest Whitaker spiller Cecil Gaines, som er vokset op på en bomuldsplantage i Georgia, hvor den hvide ejer skød hans far. Cecil flygter fra plantagen i 1930'erne. Ved et rent tilfælde får han arbejde på et lokalt hotel og bliver oplært som tjener og butler. Han bliver anbefalet til et job på et hotel i Washington DC. En af gæsterne fra Det Hvide Hus bliver imponeret over Cecils elskværdige facon, så i 1957 bliver han tilbudt et job som butler tæt på verdens mest magtfulde mand.

Diskret og pligtopfyldende serverer han op gennem årene for 7 forskellige præsidenter. Som butler skal han holde sine politiske meninger for sig selv, så han må både finde sig i ydmygende bemærkninger og lægge øre til fortrolige bekendelser.

Ude på gader og stræder kæmper afroamerikanerne samtidig for deres rettigheder som mennesker. Hans sønner engagererer sig på forskellig vis i kampen, hvilket skaber en alvorlig konflikt mellem far og søn.

The Butler er en tur gennem USA's nyere historie oplevet fra en afroamerikansk tjeners perspektiv.

 

Materialer