Filmstriben dokumentar

Filmstriben gemmer på mange flotte dokumentare om alt fra musik, historie, true crime til politik og samfundsforhold. Alt hvad du skal gøre er at logge på med cpr og pinkode, så er du i gang. Her et par udpluk:

Blekingegadebanden

Udganspunktet er Peter Øvis Knudsens to bøger af samme navn. Filmen er et fascinerende stykke danmarkshistorie om politisk vold og revolutionære idealisme. Man følge en flok danske aktivister som langsomt mister fronemmelsen for deres egen moral i deres kamp for at støtte den palæstinensiske sag.

Maradona

Fodboldlegenden over dem alle. Selv folk der normalt ikke interessere sig for sport må bøje sig for manden nærmest mytiske historie. Vi følger ham i tiden gennem hans op og nedtur hans familieliv og hans socialistiske overbevisning.

Finding Fela

Mandens betydning i det globale musikalske fællesskab kan næppe overvurderes. Musik som aktivisme og forum i hans kamp mod hele 3 Nigerianske diktaturer i 1970´erne og 1980´erne.  

- Og det var Danmark

Potræt af det danske landshold fra de glade amatørdage i 1979 til triumfen i 1992. Landsholdet vandt når ingen troede på det og særligt EM i Sverige er vel en mærkedag i dansk idræt. Mød legender som Sepp Piontek, Michael Laudrup, Preben Elkjær Larsen...