Illustration: MidJourney

Hør om komponisten med de meget store hænder

22.03.23
Den 14. april byder Søren Schauser fra DR2 på fortællinger om russiske Sergej Rachmaninovs liv og musik i Teaterbygningen.

Rachmaninov ville være fyldt 150 år i år.

Sergej Rachmaninov var pianisten med de gigantiske hænder. Fra lillefinger til tommelfinger kunne han spænde over hele 13 klavertangenter.

Flygtede fra den russiske revolution

Han er også komponisten med de kendte klaverkoncerter og de himmelsk lange melodier. Og han så er han russeren med de mange år i USA og den lidt glemte parentes på dansk jord i 1918.

Rachmaninov boede nemlig nord for København i et lille års tid, efter sin og familiens flugt fra den russiske revolution.

Søren Schauser er musikhistoriker og filosof samt kendt fra Den klassiske musikquiz på DR2 og har før gæstet Køge med sine levende musikforedrag.

Køb billet til arrangementet

Lyt til Rachmaninov med dit biblioteks-login

Hvis du vil lytte til værker af Rachmaninov, kan du med dit biblioteks-login logge ind på Naxos Music Library – verdens største online bibliotek for klassisk musik. Du kan streame uden begrænsninger, og der er mere end 150.000 albums.

Sådan bruger du Naxos

Foredraget med Søren Schauser er en del af arrangementsrækken MikroFonen, et samarbejde mellem Køge Musikskole, Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne.

MikroFonens arrangementer er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje.

Materialer