Herfølge Bibliotek. Foto: Trine Sand Skjøldberg

Fra hærværk til et lille julemirakel

12.12.22
Nogle gange kan tingene løses med en god snak over en kop kakao – hvis man altså spørger Lars, bibliotekar ved Herfølge Bibliotek.

I sidste uge var toilettet på Herfølge Bibliotek udsat for hærværk i form af graffititags på vægge og inventar. Historien endte imidlertid på den bedst tænkelige måde.

Bibliotekar Lars Kjelfred rakte via en lokal Facebookgruppe ud til gerningspersonerne og opfordrede dem til at henvende sig og hjælpe med rengøringen og samtidig få en snak over en kop kakao.

Opfordringen bar frugt. De unge mennesker bekendte kulør og sammen blev i hvert fald 90 % af ulykkerne fjernet.

Toilettet på Herfølge Bibliotek efter hærværket (tv) og i rengjort stand.

Over en kop kakao gik snakken så om biblioteket, og om at det jo er hele byens hus, som vi sammen skal passe på og kan være med til at forme.

Resultatet blev, at der i det nye år i fællesskab bliver lavet et arrangement med lovlig graffiti og sandsynligvis en hip hop koncert. En flot lokal donation sørgede desuden hurtigt for, at der bliver store plader til graffitiværkerne.

Så fint kan tingene udvikle sig og løses i positiv ånd og fællesskab - det synes vi er en rigtig skøn historie, både her i juletiden og på alle andre tider af året.


Herfølge Bibliotek

Fra Herfølge Bibliotek lyder opfordringen til alle biblioteksbrugere:

"Snup en pause, læs avisen, find en god bog eller prøv nogle af vores brætspil med ungerne. Sammen er I med til at gøre Herfølge Bibliotek til et rart og trygt sted at være - også om aftenen."