Stjerneskud
Stjerneskud

10 litterære stjerneskud er indstillet

Der er masser af grøde i den danske litteraturverden. Nye og ofte unge navne dukker op på den litterære himmel og ingen er vel som bibliotekerne i stand til at idenficere de mest funklende stjerner - dem med potentiale.

Edvard Pedersens Biblioteksfond bakker op om den nye danske litteratur og hædrer med en forfatterpris en yngre forfatter eller en af de nyere debutanter.

"Kvaliteten er enorm, så det har været en vanskelig opgave at shotliste de mange kandidater. Men nu har vi årets kandidatfelt på plads og så er det op til fagfolkene på alle landets biblioteker, at afgøre hvem der skal løbe med æren og de 50.000 kr., der følger med årets pris", siger formand for Edvard Pedersens Biblioteksfond, Annette Brøchner Lindgaard.

Vinderen af Forfatterprisen 2016 offentliggøres d. 25. februar.

Edvard Pedersens Biblioteksfond er en selvejende institution, der har til formål at støtte dansk biblioteksvæsen. Hvert år støtter Fonden for eksempel forsøgsvirksomhed, undersøgelser af særlige områder af dansk biblioteksvæsen, stipendier til studierejser, samt udgivelse af bøger og andre relevante materialer. Yderligere oplysninger om Fonden findes på www.edvardp.dk

Materialer