25 gode læseoplevelser af bibliotekar Britta Overgaard Jensen

Hvad er en god oplevelse? For mig er det dels en meget situationsbestemt oplevelse dels en oplevelse, jeg kan vende tilbage til med mellemrum.

Derfor er der både gamle og nye titler med. Læseoplevelsen har ikke noget at gøre med om det er høj litterær kvalitet, men om det er noget, jeg personligt kan bruge.

At samle læseoplevelser op, er en spændende rejse tilbage fra barndom til nutid.

Folkeeventyr hørte til i min barndom, men er jo arketypiske fortællinger, som følger én gennem hele livet.

Turen rundt i Nordjylland med udsigt til det smukke Børglum kloster, havde ikke været det samme uden Stygge Krumpen i bagagen. Ligesom besøget i London fik helt nye dimensioner af Rutherfurd’s bog om London, hvor hele Londons historie bliver rullet op fra romernes tid til nutiden.

Eller hvad med den nat, hvor man ikke kan falde i søvn, så er det rigtig dejligt at genfortælle en god bog for sig selv.  Prøv næste gang med Åndernes hus. Det er godt selskab i en mørk nat.

Der findes mange forskellige rejsebøger. Der er de meget stringente og præcise og så er der de lidt mere skæve. ”Fod på Andalusien” er en humoristisk rejsekammerat. Man er aldrig i tvivl om kvaliteten af de skønne bjergture, og hvor der er udsigt til gode kager. Det er en meget personlig rejseskildring.

Alle typer rejser fra fugleturen i nærområdet til turen ud i den store verden må have gode bøger, der på alle måder udvider horisonten, med i rygsækken.

 

Del dine 25 største læseoplevelser og vær med til at sprede læseglæde

Skriv 5 til 25 linje om, hvad en god læseoplevelse er for dig. Udvælg 25 titler, som har givet dig store læseoplevelser.

Send det til webbib@koege.dk

Børnebibliotekar Britta Overgaard Jensen
Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.11.19