Mikael Lindholm

25 gode læseoplevelser udvalgt af forfatter Mikael Lindholm

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.11.17
- For mig er en god læseoplevelse, at jeg bliver revet med og bare skal finde ud af, hvad der sker og hvad historien ender med.

Det betyder som regel, at personerne har noget på spil - ofte livet selv - og at historien er velskrevet. Hvis den samtidig åbner en dør til en verden jeg ikke kender, så er formlen ved at være på plads. De største læseoplevelser for mig er fortællinger, der bare er blevet hængende i hovedet i årevis. 

 

Alt det der OGSÅ burde stå på denne liste

Det er umuligt - og unfair - at pege på de 25 bedste bøger jeg har læst. Hvad med Tove Janssons Mumi-bøger. Hvad med Carl Barks Anders And-fortællinger, Harold Fosters Prins Valiant, Hergés Tintin, Girauds Blueberry, Peter O'Donells Modesty Blaise, osv. Fantastiske fortællinger, der tåler at blive læst igen og igen. 

Det næste problem er forfatterskaber, hvor jeg simpelthen ikke ved, hvilken bog jeg skal fremhæve, selv om jeg har læst dem rigtigt meget og de har betydet meget for mig; Sjöwahl & Wahlöö, Daphne du Maurier, Dorothy Sayers, Agatha Christie, Patricia Highsmith, Jan Guillou, Wilbur Smith, Harry Patterson, John le Carré, Desmond Bagley, Len Deighton, Taylor Caldwell, Ian Fleming, Alistair McLean, Arthur Conan Doyle, Edgar Allan Poe, m.fl.

Hvad jeg kan gøre er at lave en liste over de bøger, som uhjulpet dukker op, når jeg tænker tilbage på hvilke enkelte bøger, der betød mest og blev hængende i hovedet længst, altså til i dag:

Sjakalen af Frederick Forsyth

Airport af Athur Hailey

Papillon af Henri Charriere

Kvinder af Marylin French

Opgøret af Stephen King

To fjender af Jeffrey Archer

 

Mikael Lindholm bor i Køge

Læs om hans forfatterskab

 

 

Materialer