25

25 gode læseoplevelser udvalgt af forfatter René Ljunggren

30.11.17
-"Hvad er en god bog? Jeg læser faktisk næsten alt og vælger ofte bøger efter hvad der umiddelbart fanger min interesse".

- Det er ofte boganmeldelser og omtaler i aviser eller bøger jeg ser i boghandlen eller på den årlige bogmesse, men jeg kan også blive fanget af en bog der er udstillet på biblioteket og som jeg tilfældigt ser, når jeg er der.

Og så er det sådan at den ene bog tager den anden på den mååde, at jeg ofte læser alt hvad en given forfatter har skrevet eller den ene forfatter fører til nye forfatteremner, men også til bøger af en helt anden karakter. I listen herunder har jeg kun medtaget skønlitteratur, men skønlitteratur fører mig også til faglitteratur om emner der evt. indgår i den skønlitterære bog. 

Jeg kan specielt godt lide romaner der indeholder litterær nytænkning, og selvom alle bøger i princippet handler om det samme, nemlig bedrag, kærlighed, sex osv., så er nogle forfattere dygtigere til at sætte tingene sammen på alternative måder, der fanger læselysten hos mig. De alternative måder kan både være miljøer som i Game of Thrones eller i Simone de Beuvouirs leg med tiden.

Vejskiltets modbevis af Iain Pears

 

René Ljunggren er lokal forfatter og naturguide.
Læs mere om hans forfatterskab

Vær med til at dele læseoplevelser
Har du lyst til at skrive 5 til 10 linjer om, hvad en god læseoplevelse er for DIG og udvælge 25 titler? Det håber vi, at du har. Send en mail til bibliotekar Randi Petersen.

Materialer