Carsten Jensen vinder Læsernes Bogpris
Carsten Jensen

Carsten Jensen vinder Læsernes Bogpris 2016

18.04.16
Stort tillykke til Carsten Jensen, der netop har modtaget Læsernes Bogpris for sin roman Den første sten.

Afstemningen er slut og efter et spændende opløb er Carsten Jensen blevet kåret som vinder af Læsernes bogpris 2016 for romanen Den første sten. Prisen uddeles af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske i tæt samarbejde med landets biblioteker. Desuden er Saxo.com er medsponsor.

Selve prisceremonien og overrækkelsen af prisen på 100.000 kroner fandt sted til festaftenen på Danmarks Biblioteksforenings Bibliotekspolitiske Topmøde torsdag aften den 14. april i Horsens.

Læs Litteratursidens anmeldelse af "Den første sten”

Carsten Jensen blev uddannet som mag.art. i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet i 1981. Han har blandt andet arbejdet som adjungeret professor i Kulturanalyse ved det Humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet, 2001-2006. Han har været tilknyttet Information, Det Fri Aktuelt, Ekstra Bladet, Morgenavisen Jyllands-Posten og Politiken. Desuden medlem af formandsskabet for Det Kulturelle Vismandsråd 2000 – 2003 samt redaktør af tidsskriftet Fredag 1985-90. 

Før det overvældende skønlitterære publikumsgennembrud med den prisvindende roman Vi, de druknede i 2006 var Carsten Jensen mest kendt som kritiker, samfundsdebattør og forfatter til nogle meget læste rejseskildringer. Læs mere om Carsten Jensen på Forfatterweb

 

Materialer