Liv Nimand Duvå fotograferet af Paula Nimand Duvå
Liv Nimand Duvå fotograferet af Paula Nimand Duvå

Debutanterne kommer!

13.09.17
Igen i år drysser de talentfulde debutanter ned fra himlen med deres mange forskelligartede, men meget stærke stemmer.

I år er der ingen særlig tendens, der præger årets debutanter. I stedet er der snarere tale om en række anti-tendenser, hvor det at skille sig ud og være unik er vigtigere end at flyde med strømmen. Det vigtige er, at forfatteren har sin egen stemme og en original fortælling - med andre ord en tekst, der slår benene væk under en.  

Typisk for debutanterne er, at de spreder sig over mange genrer og skriver alt fra yogadigte og sci-fi til kollektivromaner, slægtshistorie, krimier og fantasy. 

Bøgerne er også meget globale, og flere foregår uden for landets grænser. Endvidere ses der en lidenskabelig optagethed af ordets kunst, af selve litteraturen samt en tendens til at engagere sig i de helt store samfundsspørgsmål og til at vende sig indad og undersøge sprog og tanker.

Og selv om der ikke er tale om en særlig tendens, så er det fælles for flere af bøgerne, at de kredser om sorg, sygdom og de helt store følelser.

Se hele temaet på Litteratursiden.dk. Litteratursiden er bibliotekernes side om litteratur med masser af inspiration, temaer, artikler og ikke mindst anmeldelser af alt det nye litteratur.

 

Oprindeligt skrevet af Vejle Bibliotekerne

 

Materialer