En storm af sværd
En storm af sværd

Det vil jeg læse i sommerferien

Kuldegys i sommerheden

En storm af sværd (Bind 3 i En sang om is og ild) af George R.R. Martin
Jeg er en af dem, der først kom til at kende Martin via HBO-serien Games of Thrones, som jeg med glæde har set. Mens jeg blev draget af magtkamperne og volden i Tv-serien, giver bøgerne mig en langt større forståelse og baggrund i det politiske spil, samt en større indsigt i karaktererne. Se det er skønt!

Syv huse i Frankrig af Bernado Atxaga
Jeg ved ikke om jeg er stolt af at sige det, men det absurd voldelige tiltaler mig i bogform. Jeg har også interesse vedrørende kolonihistorie og om hvordan flere europæiske lande på grusomste vis har udvidet deres kolonier. Det absurd voldelige, den sorte humor og europæisk kolonihistorie forenes i denne roman, og jeg vil se frem til at blive forfærdet og underholdt.

Fra Verdenskrig til Kold Krig af Michael Dobbs
Den opmørksomme læser vil nok begynde at se et mønster i mit bogvalg - bøger der skal nedkøle og skræmme mig i sommerens varme og tryghed. Jeg har læst flere historiske 'faglitteraturmursten' der fortæller mig om, hvorfor den verden som jeg går rundt i, ser ud som den gør. Dobbs FVTKK er ligeledes en faglitteraturmursten, men skulle efter sigende været skruet sammen som en spændingsbog. Det lyder slet ikke så dårligt at få historiske fakta serveret i skønlitterær form!

Af bibliotekar Rasmus Lindahl

Materialer