Blomsterløg og bøger

Dorte anbefaler: Foråret så sagte nærmer sig

18.03.22
Det overordnede tema handler om at finde hjem både bogstaveligt og i overført betydning. Lidt a la H.C. Andersen, man skal så grueligt meget ondt igennem, før det bliver godt.

Blixt, Hanna: Havestue med søudsigt

Selv om romanen ikke er særlig tyk (241 sider), formår den alligevel at fange gamle uoverensstemmelser, og kærlighedshistorier både en nutidig og en fra tiden fra 1918 og frem. Julen er nær, men det er ikke lige det, Nora tænker på, da hun forlader sin lejlighed i Stockholm. Hun ønsker bare at komme væk og lejer derfor en hytte i Leksand uden indlagt strøm og varme. Heldigvis kan naboen hjælpe med råd og dåd. Det er en skøn fortælling om betydningen af at have en god veninde, moralske anfægtelser og meget andet.

Colgan, Jenny: Jul på øens hotel

Colgan har ikke tabt pusten endnu. Her er det Flora fra Flora MacKenzie-bøgerne og Fintan, hendes bror, der er i centrum, men hele Mure er skam også med. En varm fortælling om sorgen over at miste sin elskede og genfinde glæden, frustrationen over at være på barselsorlov, og besværlig kærlighed. Kort sagt de helt almindelige levede liv, som Colgan er så eminent til at beskrive, uden at det bliver for meget

Diamond, Lucy: Caféen i Cornwall

Hvad stiller man op med sig selv, når nu familien har udnævnt dig til at være det sorte får? Evie kæmper en brav kamp uden helt at finde fodfæste, men en uventet arv leder hendes liv en helt anden vej. Langsomt og sejt lærer hun at falde til i et lille lokalsamfund, at tage ansvar, i det hele taget at blive voksen, men på en god måde, så også familien genvinder respekten for hende. Der er mange uventede hændelser, som nok havde kunnet taget pippet fra selv den mest forhærdede, og Evie får ikke lov at slippe nemt om ved tingene, men i sidste ende falder det hele til ro med en ikke for sukkersød slutning

Houston, Julie: Hjem til Holly Close Farm

Hvis man trænger til et godt grin, er her et fint bud. Starten er selvfølgelig ikke den bedste for Charlie. I en og samme ombæring mister hun sit job og sin bopæl, og er nødt til at flytte hjem til sine forældre. Men langsomt kommer hun tilbage i kampen, ikke mindst takket være sin oldemor Madge og hendes gådefulde historie. En historie, som følges helt til dørs, og giver en slutning, som jeg ikke havde set komme. Foruden en skøn humor, er temaet Kærlighed har ingen alder også meget positivt, og giver lige det sidste pift.

Materialer