Foto: Unsplash / Angelo Jesus

Dorte anbefaler: Husk at gribe de muligheder du får

28.05.24
Indimellem skal der noget udefrakommende til at ryste folk ud af den boble, de befinder sig i. Så er det godt med et netværk, der griber én, når det bliver for svært. Det er tilfældet i disse fine bøger.

Tracy Rees: Rosenhaven

Vi er i året 1895, London og Hampstead, hvor forfatteren giver et fint indblik i datidens samfundsnormer.

Her betragtes kvinden stadig som et forvildet barn, der skal vejledes af den alvidende mand. Rees er rigtig god til at fange tidsånden, så man får en fornemmelse af det enorme skel, der er mellem at være rig eller fattig.

Jeg kunne godt lide hendes vinkel på fortællingen, hvor kvinderne hjælper hinanden på tværs af standsforskelle. Romanen fangede med det samme og var svær at slippe.

Jennifer Bohnet: Gensyn med Côte d´Azur

Søstrene Rebecca og Delphine samt deres hotel Villa Sésame ved den franske Riviera er omdrejningspunktet.

Et bryllup som strækker sig over otte dage, Delphines ønske om at stoppe, og diverse forviklinger giver tilsammen en handling, man bare må overgive sig til.

For mig virker det dog lidt ærgerligt, at epilogen er meget kort nærmest et resume, som om Bohnet pludselig kommer i tanker om det, hun glemte at få med. Det gør ikke bogen dårlig, det irriterer mig bare, når handlingen ellers har været så fint udfoldet omkring alle personerne i bogen.

Kristin Emilsson: Sommeren ifølge Julia

Her kommer Ifølge Julia – serien bind 2. I Julen ifølge Julia mødte vi Petter og Julia, og det kan anbefales at læse den først, da der er en del indforståethed i Sommeren ifølge Julia.

Men når det er sagt, har man en rigtig hyggelig og fornøjelig roman. Forviklingerne tårner sig op, og romantikken har trange kår. Men som i alle eventyr kommer der en lykkelig slutning.

Igen får alle personerne lov til at komme til orde, og mændene er lige så levende beskrevet som kvinderne. Så en varm anbefaling herfra

Isabelle Broom: Min sommer på Korfu

På skift følges Ava i nutiden og 19 år tidligere, hvor hun tilbragte en sommer på Korfu, som var indbegrebet af romantik og dejlig natur.

I nutiden hvirvles Ava ind i familiestridigheder og hemmeligheder. Følelser, der omhyggeligt er gemt af vejen, bliver vækket til live. Den altdominerende Mor bliver taget under kærlig behandling.

Jeg skulle godt nok holde tungen lige i munden med alle familiestridighederne, men med lidt tålmodighed får man den skønneste beskrivelse af Korfu og spændende intriger med skumle personer.

Ellie Wood: De modige kvinders svømmeklub

Med Clarissa som instruktør i natursvømning i Lake District, og Abby, Lori og Rebecca som modige deltagere, fortælles om at turde kaste sig ud i livet, lige fra prologen, som først giver mening til sidst, og til at bekæmpe barndomstraumer.

Clarissa tager deltagerne med rundt til de forskellige søer og lærer dem at respektere vandet og drage omsorg for hinanden. Omsorgen følger med ind i deres øvrige liv, og langsomt lukker de sig op for hinanden.

En fin og nænsom bog om at miste og savne, men også glæden ved livet og de nye muligheder.

Materialer