Foto: Unsplash / Averie Woodard

Dorte anbefaler: Når det er svært at passe ind i samfundsnormerne

10.02.23
Hovedpersonerne i disse romaner stikker mere eller mindre udenfor den faste samfundsramme.

Rachel Lucas: Byens boghandel

Til min store glæde er her et dejligt gensyn med Little Maudley og alle dem, vi mødte i Det lille bibliotek.

Hannah overtager arbejdet med posthuset og cafeen efter sin kusine Beth, og flytter også ind i lejligheden over butikken sammen med Ben, hendes søn.

Trods sine gode intentioner om at falde til i landsbyen er det ikke så ligetil, som først antaget. Der skal en masse forviklinger til, før sløjfen kan bindes. Jeg havde svært ved at slippe den, for selvom løsningerne var lidt for nemme, var det en god historie.

Lucy Dillon: Efter regnen

Dillon formår at skabe nogle dejlige hovedpersoner i sine romaner.

Tara er terapeut på et Velværecenter i Longhampton, og meget omsorgsfuld. Hun er god til at hjælpe andre, men sine egne spøgelser prøver hun ihærdigt at låse inde i det fjerneste hjørne af sindet.

Nogle voldsomme oversvømmelser i Longhampton skaber mulighed for at åbne låsen og langsomt lære nyt om sig selv og de nærmeste familiemedlemmer.

Det lyder lidt tungt, når jeg skriver det her, men det er dybt fascinerende at opleve, hvordan Dillon skaber en fantastisk fortælling med Tara som omdrejningspunkt. En varm anbefaling fra mig.

Hazel Prior: På rejse med pingviner

Har man læst Gail Honeymans Eleanor Oliphant har det helt fint og er faldet for den, får man her den samme oplevelse.

En kantet og besværlig gammel dame, Veronica McCreedy, som altid får sin vilje trumfet igennem mere eller mindre åbenlyst og er helt umulig at holde af.

Som handlingen skrider frem, og lagene skrælles af, forstår man Veronica bedre og bedre, og ender med at værdsætte hende.

Man skal give sig tid til at læse Terrys pingvinblog, det er interessant læsning. Jeg synes, den er fremragende, og efter endt læsning er man også blevet en del klogere på pingviner samt har fået sig et godt grin.

Eleonore Holmgren: Sidste sommer på Lindö

Overskriften fanger meget godt indholdet, et tilfældigt møde, et uventet venskab og en uforglemmelig sommer.

Det er en varm fortælling om at turde se om bag facaden og give alle en chance for at få et nyt og bedre liv.

På skift følges Adam og Britta, som møder hinanden i et sommerhus på Lindö. Men det er så meget mere, det er angsten for at blive så gammel, at man bliver afhængig af andres nåde og barmhjertighed, at man har mistet næsten alle sine venner og en langstrakt afslutning på livet.

Det skildres nøgternt men med stor forståelse. Adams tilgang til livet rammer meget godt den utilpassede unge indvandrer, der synes, at alle er imod ham. Jeg blev grebet af handlingen lige fra start af.

Annie Robertson: Store planer i Lobster Bay

Her er et hyggeligt gensyn med Emma, Aidan og alle de andre vi mødte første gang i Det lille hotel i Lobster Bay.

Emma kan ikke rigtig blive enig med sig selv om, hvorvidt hun hører til i Lobster Bay eller ej. Hvad er så mere naturligt end at kaste sig ud i et stort renoveringsprojekt tre måneder før det store julerykind, når nu kæresten vil blive boende?

At der så lige kommer en ny lille hundehvalp størrelse newfoundlænder samt en langtidsgæst oveni skulle vel ikke vælte læsset?

Men Emma må sande, at hun måske har slået større brød op, end hun kan bage. Ud af kaosset dukker imidlertid svaret på alle Emmas spekulationer. Jeg synes, det var en skøn slutning.

Materialer