Dorte anbefaler: Tænk, hvis man pludselig bliver omplantet til et ukendt sted

06.10.21
Nogle gange er man groet fast i de daglige rutiner, og selvom det føles trygt og sikkert, kan det godt føles lidt kedeligt i længden. Så er det godt at blive skubbet ud på det dybe vand, og virkelig blive udfordret, hvilket disse 3 herlige romaner er fine eksempler på.

Colgan, Jenny: For langt fra dig
Jeg synes, Colgan bliver bedre og bedre. Her er det en meget morsom bog om to hjemmesygeplejersker, der bytter arbejdsplads til henholdsvis London og Kirrinfeif i det skotske højland. For en person, der er er vokset op i højlandet, kan London godt virke overvældende, og ligeså kan en indfødt londoner have det med højlandet. Dejligt er det også at høre nyt om Nina og Zoe fra Den lille butik med de lykkelige slutninger og Den lille butik med de nye begyndelser. Siderne kan ikke blive vendt hurtigt nok, og jeg kan sagtens sætte mig ind i deres forvirring over at skulle lære et nyt område at kende.

Skybäck, Frida: Boghandlen ved Themsens bred
Charlotte har arvet en boghandel, og er nu på vej til London for at rydde op efter mosterens uventede gave. Det er da ikke svært at få fat i en advokat, sætte den til salg, skrive under, og èn uge efter være tilbage i Stockholm i sit eget trygge liv. Men Riverside Boghandel viser sig at være mere end et dødsbo, så tingene udvikler sig i uventede retninger. Sideløbende er der et tidsspor fra 1983-84, som følger moster Sara og Charlottes mor Kristina. En rigtig dejlig bog, som varmt kan anbefales. Især hvis man elsker Riley, Morton og lignende.

Chase, Eve: Døtrene fra Foxcote Manor
Foxcote Manor, Store Rita og Sylvie er omdrejningspunktet både i 1971 og nutiden, som ikke er nærmere defineret. Det gælder om at holde tungen lige i munden, for der er rigtig mange tråde og hentydninger at holde styr på. Men jeg synes, Chase er sluppet ualmindelig godt fra det. Jeg var fanget ind fra første side, og kunne først til allersidst se, hvordan alle trådene blev viklet ud. En klar favorit til sofahjørnet.

Materialer