Et godt grin i ørerne

Har du nogensinde befundet dig på et offentligt sted på det kritiske tidspunkt, hvor din lydbog tager en alt for morsom drejning, så du simpelthen ikke kan lade være med at grine højlydt til stor undren (og sikkert også almen morskab) for alle forbipasserende?

Jeg har prøvet det mange gange, og det er lige pinligt hver gang. Jeg husker især, da jeg hørte Fredrik Backmans "En mand der hedder Ove" i bussen på vej på arbejde. 

Og egentlig er det jo hyggeligt nok - jeg kan i hvert fald ikke undgå at blive i godt humør, når jeg oplever, at fremmede mennesker pludselig griner højt uden anden påviselig grund, end bogen i deres hånd eller høretelefonerne i ørerne. Generelt burde vi nok i virkeligheden grine noget mere i det offentlige rum - der bliver jo altid delt smil, når det sker, og der er ikke noget mere livsbekræftende end et øjebliks ægte glæde mellem fremmede.

Så jeg har spurgt mine kollegaer på eReolen, hvilke bøger der i tidens løb har fået dem til at grine højlydt ude af stand til at bremse det, og jeg giver hermed listen videre til jer. 

Rigtig god lyttelyst!

Oprindeligt skrevet af eReolen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
12.09.19