Foto: Unsplash / Vitaliy Gavrushchenko

Hvad kan naturen fortælle os?

29.09.22
I oktober kan du komme til 'Dansk naturlyrik og østlig te-ceremoni' på Herfølge Bibliotek. Som optakt reflekterer kulturformidler Suzan Borglind over det særlige forhold mellem naturen, følelserne og poesien.

Poesien er med til at fuldbyrde og besynge årstidernes skiften.

Måske mere før i tiden, men traditionen er stadig levende i Folkehøjskolens sangbog, hvor fx Thøger Larsens Danmark nu blunder den lyse nat eller Du danske sommer jeg elsker dig er med til at gøre, at det bliver sommer.

Når vi synger om sommeren, står den der, og den sker en gang til, når vi synger.

Den nye naturbevidsthed og nødvendige klimatilpasning kræver meget af os - og for at få den til at ske, er mange ting nødvendige.

Poesien skaber følelsesmæssig forbindelse

At skabe politisk bevidsthed og handling er litteraturen ikke altid så effektiv til, men når det gælder at skabe følelsesmæssig forbindelse og bygge bro mellem sind, mellem arter og en forståelse af menneskets dybere placering i naturen, har poesien altid været et mægtigt redskab.

Årstiderne og årets gang er en grundlæggende del af vores liv, og måske har vi brug for at mærke årstiderne dybere og mere jævnligt for at være en del af verdens større cyklus.

At få et større repertoire af sange, ritualer og ord, der direkte får os til at tage del i naturens bevægelser.

Læs mere om arrangementet 'Dansk naturlyrik og østlig te-ceremoni' på Herfølge Bibliotek d. 20/10-22

Tags
Materialer