Kirsten Thorup

Kirsten Thorup er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2017 med romanen Erindring om kærligheden.

"Romanen er enestående i disse års danske litteratur. Kirsten Thorup kombinerer nutidslitteraturens fokus på social udsathed og psykisk sårbarhed med modent overblik og samfundskritiske iagttagelser af historiens umærkelige skred." Sådan skriver dagbladet Information i sin anmeldelse af Kirsten Thorups roman Erindring om kærligheden.

 

Hjerteskærende mor-datterforhold

Romanen, som udkom i april 2016, er et hjerteskærende portræt af et mor-datterforhold, der kuldsejler lige fra starten. Kunstnersjælen Tara har vanskeligt ved de udfordringer, der er ved at passe en lille baby, og på et tidspunkt bliver Siri anbragt på et børnehjem. Forholdet mellem Tara og Siri er præget af konflikter, og allerede som 15-årig flytter Siri hjemmefra. Det er samtidig starten på Taras sociale deroute.

 

Folkekær forfatter

Kirsten Thorup blev født i 1942 og var den første i familien, der blev student. Efter universitetsstudier i engelsk og litteraturvidenskab, et au pair-ophold i England og forskellige småjobs i København begyndte hun at skrive og debuterede i 1967. Hun blev folkeeje med romanen Lille Jonna i 1977, og har siden skrevet en lang række populære romaner. 

Kirsten Thorup har modtaget mange litteraturpriser, blandt andet De Gyldne Laurbær i 1983, LOs Kulturpris i 1988, Det Danske Akademis Store Pris i 2000 og BG Banks Litteraturpris i 2004. Hun har tidligere være nomineret til Nordisk Råds litteraturpris i 2001 og 2007.

 

Læs anmeldelser

 

Læs mere om forfatteren

  • Forfatterweb
    (Du skal logge ind med dit bibliotekslogin for at læse på Forfatterweb)
  • Kvinfo

 

Læs mere om Nordisk Råds Litteraturpris

 

Kirsten Thorup
Kirsten Thorup
24.02.17